HCL.HR

Prijenosna konzola Playdate uskoro će dobiti datum početka prodaje

Zoran Žalac 05.06.2021.   •   7 komentara   •   Tehnologija


Unikatna konzola s ručicom dobila je povećanje cijene i neke druge promjene, a uskoro bi trebala krenuti u prodaju.

Sve su oči uprte na Nintendo dok očekujemo najavu novog modela Switch konzole. Međutim, neće Nintendo jedini imati novu prijenosnu konzolu na tržištu – uskoro stiže i Playdate. Ako nemate pojma što je Playdate, to vam je skroz bizarna konzola minijaturnog formata koja ima jednu krajnje neobičnu karakteristiku – igre može kontrolirati okretanjem ručice na bočnoj strani konzole. I da, igre prikazuje na crno-bijelom ekranu.

Playdate je najavljen još prije dvije godine i sada se bliži lansiranju u prodaju. Datum izlaska, ili barem datum otvaranja narudžbi, bit će otkriven sljedećeg tjedna, 8. 6. A sada je već otkrivena promjena u cijeni, igrama i specifikacijama same konzole.

Prvotno je bilo rečeno kako će konzola koštati 149 američkih dolara, no to se promijenilo te će cijena iznositi 179 dolara. Razlog toga jest poduplana interna memorija – umjesto 2 GB prostora za prohranu, Playdate će koristiti 4 GB. Osim toga, povećan je i broj igara koje će doći uz samu konzolu. Umjesto najavljenih 12, Playdate će u paketu imati 24 različite igre.

Način distribuiranja i kupovanja igara na Playdate konzoli znatno se razlikuje od klasičnog principa koji nam je poznat. Igre će za Playdate izlaziti u “sezonama”. Prva sezona je paket od 24 igre koje dolaze uključene u cijenu same konzole, dok će se druge igre prodavati također u paketu, kao buduće sezone.

Komentari (7)

  • Dragan[MKD]

    05.06.2021 - 12:13

    Just add a Jackson and buy a Switch 🙂

  • Pajo Paksu

    05.06.2021 - 12:16

    Nije loše ako imaš viška novaca pa ne znaš kud s njima pa daj i tu konzolicu.

    • kebbab

      @Pajo Paksu, 05.06.2021 - 17:49

      Pa to je više kolekcijska stvar.

  • burgi

    05.06.2021 - 13:37

    nemam pravo govoriti o cijeni posto posjedujem switch ali brate mili 2000 kn?? bolje kupit maker buino

  • Sayan

    05.06.2021 - 17:11

    Kakvo skupo smece.

  • Arthur

    06.06.2021 - 13:33

    Lijepa stvarčica, posebno za one koji vole stariji tip igara pa je ovo prava stvar za njih. Meni je nekako previše dati toliki novac za ovakvu konzolu. Ali siguran sam da će se naći onih koji će ovo uzeti, a posebno kolekcionari. Naravno ja bi prije uzeo Nintendo DS, PSP, ili drugu stariju generaciju konzola koje se mogu naći po manjoj cijeni nego ovo ali za neke je potrebno malo više surfanja po internetu da ih se nađe. Ali svakako se nadam uspjehu i da će ovo imati neko svoje tržište, vjr ne neko veliko kao Nintendo switch i druge konzole ali mislim da će biti korisnika.

  • moordrak

    07.06.2021 - 12:40

    Moderni GameBoy za tatine i mamine maze 🙂 Naravno, ovo će tati krasiti najvišu policu u sobi, a klinci će dobiti androida…

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?