HCL.HR

Prince of Persia: Warrior Within – princ u bijegu

Zoran Žalac 30.11.2023.   •   8 komentara   •   Retro gaming


Na današnji dan prije točno 19 godina lansiran je Warrior Within – drugi dio iz hvaljene trilogije Prince of Persia igara.

Prince of Persia: The Sands of Time bio je veliki hit pa je ekipa iz Ubisofta s njegovim nastavkom odlučila prigrliti mračniji ton. Na današnji dan prije 19 godina lansirali su tako Prince of Persia: The Warrior Within za PC, PlayStation 2, Xbox i GameCube.

Taj nastavak nije bio drugačiji samo po ozbiljnijem ugođaju, već i po čitavom nizu ostalih promjena. Na priči tako nije radio kreator PoP serijala Jordan Mechner, a princ je dobio i novog glasovnog glumca. Radnja igre odvijala se sedam godina nakon Sands of Timea, princ je bio u progonu i tražio je način kako da se riješi Dahake, besmrtne inkarnacije Sudbine koja ga je htjela kazniti za petljanje s tijekom vremena.

Gameplay je u Warrior Withinu proširio akciju prethodne igre omogućivši igračima krađu protivničkog oružja, kao i brutalne egzekucije neprijatelja. Za razliku od Sands of Timea, ovaj je nastavak pružao više slobodnog istraživanja i kretanja, te je općenito imao znatno više sadržaja i veću trajnost. Našlo se čak tu i više različitih završetaka ovisno o igračevim potezima u igri.

Warrior Within je po izlasku bio dobro prihvaćen te je prvoga mjeseca bio prodan u 1,9 milijuna primjeraka. Međutim, tvorac serijala Jordan Mechner nije bio impresioniran – izjavio je kako je nije fan glorificiranog nasilja te da priča i općeniti smjer nisu bili po njegovom ukusu. Međutim, tržišni uspjeh Warrior Withina Ubisoftu je bio dovoljan povod za izradu još jednog nastavka, zvanog The Two Thrones, kojim je i zaključena ova Prince of Persia trilogija.

Što vam je to 'Gaming kalendar'?

Komentari (8)

  • Samson

    30.11.2023 - 14:12

    Jedini PoP koji nisam prešao. Nešto mi nije leglo, nekako drugačiji vizualni stil od prvog dijela.

    • Bronson

      @Samson, 30.11.2023 - 16:53

      Meni je bas obrnuto iako sam idalje presao sve, ovakav vizualni stil mi je najvise odgovarao.. 😄

  • ajdin_sa

    30.11.2023 - 14:51

    Two thrones neću nikada zaboraviti samo zbog toga što sam ga prekucsvao sa gipsom na ruci kad sam slomio ruku kad je izašao i tada one tihe patnje sa onim debelim bez pola vilice 🤣

  • chataclysm

    30.11.2023 - 16:59

    najdraza igra.

  • markan3333

    30.11.2023 - 21:25

    Odigrao sam ih sve ali ova mi je nekako najdraža.

  • PrydaCro

    30.11.2023 - 21:42

    Koja trilogija i kakve igre, odo na ebay vidit za xbox.

  • Cactus0077

    03.12.2023 - 22:26

    pri frendu smo na xboxu igrali tu igru a na ps2 pri meni smo igrali the two towers, pre dobre igre

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?