HCL.HR

Project CARS serijal sada je u vlasništvu Codemastersa

Zoran Žalac 29.11.2019.   •   6 komentara   •   Industrija videoigara


Izdavačka kuća Codemasters odlučila je iskeširati 30 milijuna dolara kako bi osnažili svoju prisutnost u žanru trkaćih igara. Sada posjeduju Slightly Mad Studios.

Codemasters je tvrtka koja ima pokrivene skoro sve tipove utrkivanja. Rally pokrivaju kroz DiRT, imaju ekskluzivnu licencu za Formulu 1, a ulična utrkivanja rezervirali su za GRID. No, ni to im nije dosta pa su odlučili uložiti 30 milijuna dolara u Slightly Mad Studios – ekipu koja je radila na Need for Speed Shift igrama te su samostalno razvili Project CARS. Sada je potonji u vlasništvu Codemastersa.

Iz Codemastersa kažu kako im je ovo savršeno vrijeme za ovaj korak jer uskoro stižu nove konzole i nove streaming usluge. Njihovi racing naslovi su među najcjenjenijima na tržištu, a igre tog žanra uvijek će biti tražena roba neovisno o platformi. Doduše, može se reći da si je Codemasters ovime smanjio konkurenciju te da na tržištu sada moraju brinuti samo o Forzi i Gran Turismu.

Slightly Mad Studios trenutno radi na tri projekta. Prvi je mobilna igra Project CARS Go, druga je igra bazirana na hollywoodskog blockbuster franšizi (navodno Fast & Furious serijal), a treća je vrlo vjerojatno novi Project CARS za konzole i PC.

Početkom godine predsjednik Slightly Mad Studiosa iznio je i svoju ideju za novu gaming platformu – MadBox, no nekako sumnjamo da ih je Codemasters kupio zbog toga.

Komentari (6)

  • aqwsed

    29.11.2019 - 14:13

    codemasters-ove igre su arkadne trkačine, a project cars je vise simulacija, nadam se da nece na takav nacin upropastiti taj IP, ali sam jako skeptican.

    • 6Paprika9

      @aqwsed, 29.11.2019 - 14:46

      Onda vjerovatno nisi igral Dirt Rally 1 i 2.

    • shepard-fan

      @aqwsed, 29.11.2019 - 19:12

      Dirt Rlly je čista simulacija , F1 serijal je 50:50 može biti arcada i simulacija da isključiš sva pomagala itd

    • aqwsed

      @aqwsed, 02.12.2019 - 10:23

      dirt rally sam igrao dosta, i asetto corsu. ali dirt rally je rally igra i jako je dobra fizika voznje, ali f1 i grid i ostale codemstarsove igre mi uopce nisu sjele.

  • deanHR

    29.11.2019 - 15:17

    Još čekam da bivši evolution studio napravi neku odličnu arkadu a iskreno se nadam da ovo znači širenje SMS studija i da će Project Cars 3 biti još veći korak dalje u simulacijama. I tako nastaviti svoj put ali sa prvim dijelom rečenice sam želio reći kako evolution nije napravio svoju arkadnu igru tipa Driveclub i to je šteta a ne želim da SMS ima isti put nakon ove kupnje

  • Kiner Pingvin

    29.11.2019 - 20:52

    Prijašnji autori su odlučili napraviti onu konzolu koja sliči na dasku za rezanje kobasica. Na što su spali to je užas.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?