HCL.HR

Project I.G.I. 2 – hitman iz prvog lica

Zoran Žalac 21.02.2024.   •   4 komentara   •   Retro gaming


Na današnji dan prije 21 godinu igrala se stealth pucačina Project I.G.I. 2., ujedno i zadnja igra iz istoimenog serijala.

U žanru taktičkih pucačina nekoć su vladali serijali Rainbow Six i SWAT. Na PC-ju smo uz njih imali još jednog konkurenta, zvanog Project I.G.I. Zadnji dio tog serijala igrao se na današnji dan prije 21 godinu.

Project I.G.I 2, iliti I.G.I. 2: Covert Strike na američkom tržištu, bila je pucačina iz prvog lica koja je igračima davala slobodu pristupa. Na svakoj od 19 ponuđenih misija moglo se riješiti zadatke šuljanjem ili otvorenom paljbom, te zaključiti misiju na različitim izlazima. Tu je Project I.G.I 2 bio gotovo pa sličan Hitman igrama, samo iz drugačije perspektive.

Priča igre odvijala se nakon Hladnog rata, a u glavnoj ulozi bio je britanski agent David Jones koji je istragom razotkrio prijetnju kineskog generala Wua Xinga. Zločesti kineski general namjeravao je elektromagnetskim oružjem prouzročiti treći svjetski rat, a premda je sve bila fikcija, ova je igra bila zabranjena u Kini jer je “blatila imidž” kineske vojske.

Project I.G.I 2 nije pokupio osobito dobre ocjene, ali je okupio malu bazu svojih poklonika. Serijal je nakon ovog dijela brzo pao u zaborav sve do 2019. kad je najavljena igra IGI Origins. Nažalost, nakon četiri godine razvoja, razvoj te igre bio je otkazan i ugašen.

Srećom, Project I.G.I. 2 može se zaigrati i dan danas na GOG.com po cijeni od devet eura.

Što vam je to 'Gaming kalendar'?

Komentari (4)

  • Dick Johnson

    21.02.2024 - 15:04

    A jbt sad me sjetilo ovo da je IGI Origins otkazan :/

  • KhorneFlake

    21.02.2024 - 15:16

    A ja nisam ni znao da je otkazan…

  • milanbajic242

    21.02.2024 - 17:39

    Project IGI sam igrao i presao nekoliko puta, odlicna igra, drugi dio nisam jos odigrao.

  • Malimicek89

    21.02.2024 - 21:16

    Isuse koja je to igretina bila za tadasnje vrijeme. Dan danas se sjecam prvog nivoa a i cinjenice da je nikad nisam zavrsio jer je bila preteska 😅

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?