HCL.HR

Project: Mara je nova eksperimentalna igra tvoraca Hellbladea

Zoran Žalac 22.01.2020.   •   1 komentara


Ekipa Ninja Theoryja podijelila je neke nove informacije o Senua’s Saga: Hellblade 2 te najavila i skroz novi projekt.

Ima se, može se – takav je moto u razvojnom studiju Ninja Theory koji je nakon uspješne indie faze s igrom Hellblade: Senua’s Sacrifice kupljen od strane Microsofta. Od tada su najavili kako rade na dvije igre; prva je multiplayer makljaža Bleeding Edge, a druga je nastavak spomenutog Hellbladea.

U svom novom serijalu razvojnog dnevnika, Ninja Theory nam je otkrio nekoliko novih detalja o Hellblade 2. U prvom je redu rečeno da će igra istražiti “kako ludilo i patnja oblikuju mitove, kultove i religiju“. Tim koji radi na igri dvostruko je veći od onoga koji je radio na prvom dijelu, ali je za pojmove visokobudžetne produkcije još uvijek skroman.

Tome planiraju doskočiti korištenjem naprednih alata i proceduralnom generacijom sadržaja, što znači da bi Hellblade 2 mogao imati nasumično generiran okoliš ili neki drugi aspekt.

No, glavno otkriće prvog razvojnog dnevnika nije Hellblade 2 već treći projekt na kojemu ekipa radi. Radni mu je naziv Project: Mara i to je eksperimentalna igra koja će istražiti nove načine pripovjedanja priče. Bit će to vrlo slična igra kao Hellblade, ali utemeljena u stvarnosti, bez fantazije i mitova, nastala na stvarnim istraživanjima mentalnog terora i načina na koji ljudski um stvara strahove.

Igra će imati samo jednog lika i odvijat će se samo na jednoj lokaciji. Platforme na kojima će se moći doživjeti nisu spomenute, kao ni vremenski okvir u kojemu će Project: Mara biti dovršen.

Komentari (1)

  • NeoGames

    22.01.2020 - 18:35

    Nadam se da ovo nece biti jos jedna rushed out microsoft igra

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?