HCL.HR

Project xCloud se u devetom mjesecu spaja s Game Passom

Zoran Žalac 16.07.2020.   •   2 komentara   •   Tehnologija


Microsoftov Xbox Game Pass Ultimate uskoro će nuditi ono što PlayStation Now već nudi – streaming igara na zahtjev, preko pretplate.

Zna se već godinu dana da u Microsoftu planiraju spojiti svoju streaming tehnologiju zvanu Project xCloud sa pretplatničkom uslugom Xbox Game Pass. To bi korisnicima trebalo otključati pravi “Netflix za videoigre” jer bi putem streaminga mogli instantno pristupiti igrama iz širokog kataloga. Sada smo pak doznali kada će se ti planovi realizirati i pod kojim uvjetima.

Dobra vijest broj jedan – bit će to prije izlaska Xbox Series X konzole, već u devetom mjesecu 2020. To znači da će Xboxove ekskluzive, poput Halo Infinitea, od prvoga dana putem streaminga biti igrive i na mobilnim uređajima, između ostaloga.

Dobra vijest broj dva – streaming preko xClouda neće se dodatno naplaćivati već će ići u paketu s Xbox Game Pass Ultimate koji košta 15 eura mjesečno. Doduše, ići će isključivo s Ultimate izdanjem pretplate, što znači da neće biti streamanja uz jeftiniji Game Pass (10 eura) za Xbox ili Game Pass za PC (5 eura).

Ostaje nam vidjeti hoće li se opciji streaminga moći pristupiti i iz nepodržanih zemalja. Za sada nema naznaka da bi Microsoftov streaming mogao doći do istočne Europe i naših prostora nego je fokusiran na zapadnu Europu. No, ni Game Pass nije službeno podržan kod nas pa je svejedno moguće koristiti tu pretplatničku uslugu.

Komentari (2)

  • vragec25cro

    16.07.2020 - 20:38

    13€ cijena xbox game pass ultimate(pc,xbox,multiplayer) 🙂

  • personauser

    16.07.2020 - 20:55

    Naravno da kod nas nece doci ni xCloud ni PS Now kada nam je internet na balkanu dosta spor

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?