HCL.HR

Prva sezona serije The Last of Us pratit će prvu igru, ali uz neke velike promjene

Zoran Žalac 22.03.2021.   •   16 komentara   •   Filmovi i serije


Izvršni producent serije The Last of Us potvrdio je koje će materijale obuhvatiti u prvoj sezoni i koliko će oni biti različiti od izvornih.

Neil Druckmann, redatelj igara The Last of Us te izvršni producent istoimene TV serije, otkrio je IGN-u nekoliko detalja o poveznici između te adaptacije i njezinog predloška. Druckmann kaže da je s glavnim redateljem Craigom Mazinom došao do zaključka kako će prva sezona serije pratiti događaje prve igre. Dakle, neće u istu sezonu utrpati priče iz prve i druge igre, ali nije rečeno hoće li prva sezona obuhvatiti baš cijelu priču prve igre.

Druckmann također navodi kako će neke stvari biti skoro pa identično prenesene iz igre u seriju, ali bit će i nekih dijelova priče koji će se uvelike razlikovati od predloška.

“Stvari ponekad izgledaju prilično jednako. Smiješno mi je u HBO-ovim scenarijima vidjeti dijaloge koje sam napisao za igru. A ponekad stvari značajno odstupaju od originala u pozitivnom smislu jer se radi o drugačijem mediju.” – izjavio je Druckmann.

Kao primjer tog odstupanja Druckmann spominje odmicanje od akcije i guranje drame u prvi plan.

“Na primjer, u igri postoji dosta akcije jer igrača moramo naučiti mehanikama igre. Morate imati više nasilja i više spektakla nego što je to potrebno u TV seriji. Gledatelja ne trebate istrenirati kako da koristi oružje. To je nešto što je stvarno drugačije i HBO nas potiče da se maknemo od hardcore akcije i fokusiramo se više na dramu likova. Neke od meni najdražih epizoda do sada uvelike su se udaljile od izvorne priče i jedva čekam da ih ljudi vide.” – pojasnio je Druckmann.

Komentari (16)

  • marko1106

    22.03.2021 - 11:41

    Dobro jutro. Koliko god je priča dobro ispričana u igri postoji puno još toga što se kroz igru ne može prikazati. Radujem se ovoj seriji na veliko.

  • djosic85

    22.03.2021 - 12:05

    Naravno da se ne može sva akcija iz igre prenjet na seriju ali ne bi volio da se pretjera sa dramom jer će to onda bit kopiranje walking deada protiv kojeg inače nemam ništa ali last of us bi ipak trebao bit dinamičniji po mom

  • Strange Man

    22.03.2021 - 12:13

    Kada sam prvi puta čuo da je glavni redatelj serije Craig Mazin, znao sam da će ova serija biti više poput trilera i ljudske drame, a puno manje akcijskom radnjom . Svi koji su gledali njegovu seriju Černobil , mogu pretpostaviti odmah u kojem smjeru će ići serija. Što mislim da bi mogla biti odlična serija da razjasnimo, ali jedna stvar me zanima dali će promijeniti neke sudbine likova za razliku od igre, jer iskreno kako će serija biti napeta i gledljiva ako znamo šta će se dogoditi.

    • zbosec49

      @Strange Man, 22.03.2021 - 12:50

      Mozda nece ni doci radnjom do pocetka radnje tlou2 🙂

    • Swink

      @Strange Man, 22.03.2021 - 16:25

      Mazin neće režirati seriju nego će obavljati važnije funkcije izvršnog producenta, scenarista i showrunnera serije. U svakom slučaju odličan odabir bez obzira što u svom CV-u ima i patke poput Hangovera 3 i kasnijih nastavaka Scary Movieja. I naravno da treba raditi promjene prilikom adaptiranja jer kad se IP prenosi iz jednog medija u drugi uvijek se mora prilagoditi jer inače dobijemo Snyderov Watchmen.

    • zbosec49

      @Swink, 22.03.2021 - 16:35

      Watchmen mi je jedan od najboljih filmova superherojske tematike tbh. Nisam citao stripove pa ne mogu komentirati je li vjerno prenešen na velika platna. Ti jesi ?

    • Swink

      @zbosec49, 22.03.2021 - 19:54

      Nisam baš u potpunosti ovo mislio kao negativnu kritiku filma (iako osobno smatram da je film užasan) već više dao primjer kako se to ne bi trebalo raditi. Strip je remek-djelo naravno dok je Snyderova adaptacija nemaštovita i neugledna paus papir verzija događaja iz stripa. I u dijelovima potpuno promašena poanta svega što je Moore komentirao. Jedino što je baš odlično u filmu je uvodna scena.

    • Strange Man

      @Swink, 22.03.2021 - 20:48

      Tu su napisali da je glavni redatelj Mazin, ali i prije više puta na drugim raznim portalima govore da je on glavni redatelj pa sam očigledno i sam mislio da je tako. Imamo isto razmišljanje o Watchmenu i naravno promjene su potrebne u seriji, ne u velikoj razini, ali u maloj sigurno da.

    • Swink

      @Strange Man, 22.03.2021 - 21:16

      Gle stvarno, nisam ni vidio da gore u članku piše “glavni redatelj”. Koliko se sjećam pilot epizodu je trebao režirati Johan Renck, ali zbog drugih obaveza je otpao Renck i na mjesto redatelja je uskočio Kantemir Balagov. U svakom slučaju redatelj je netko tko radi na samom procesu snimanja napisanog materijala, ali glavni čovjek na serijama je uvijek showrunner ili izvršni producent — dakle Mazin. Vjerujem da će sve biti OK.

  • MightyAloy

    22.03.2021 - 13:57

    Vrlo sam nahajpan na seriju s obzirom da je tu Mazin, a također i s obzirom da je Druckmann s TLOU II odradio vraški dobar posao.

    • PicardMT

      @MightyAloy, 22.03.2021 - 15:38

      Također, super mi je vidjeti da je takav genij svestran pa sad i izvršni producent serije.

  • Cro_Maher

    22.03.2021 - 14:56

    Bit će još više inkluzivna, LGBTQ drama će dominirati serijom.

    • zbosec49

      @Cro_Maher, 22.03.2021 - 16:38

      Rent free

  • SonOfZeus

    22.03.2021 - 18:38

    Samo da ne unište i priču prve igre. Hvala Bogu nije Netflix u pitanju koji je čak uspio naljutiti i Taylor Swift. 🤣 We’ll see.

    • zbosec49

      @SonOfZeus, 22.03.2021 - 20:57

      Po tvojem misljenju , kako bi unistili pricu prve igre ?

  • Klaudio89

    23.03.2021 - 04:08

    premalo da bi sve to bilo normalno iskreirano,treba to i znati pretvoriti u seriju,onako kako se igra u igrici,je sasvim druga stvar što se toga tiče,ali gluma,fikcija,stvarnost i sve ostalo,to su osjetljive teme

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?