HCL.HR

Prvi 100% speedrun Zelde: Breath of the Wild zahtijeva puna dva dana bez spavanja

Juraj Bevandić 19.04.2017.   •   4 komentara


Dogovoreni su uvjeti za 100% speedrun Zelde: Breath of the Wild i prvom uspješnom igraču trebalo je 49 sati u kojima je samo na kratko zaspao od umora.

Zelda prelazak

Kada smo pisali o prvim speedrunovima Zelde: Breath of the Wild radilo se o prelascima od sat vremena, a sada je to već skraćeno na četrdesetak minuta. No, prelazak od 100% je sasvim druga stvar, a igrači su se prvo morali dogovoriti što u ovako velikoj igri znači puni prelazak i odlučili su da to uključuje sve što ima stalan utjecaj na UI, što je i dalje hrpetina stvari.

Prvi koji je to izveo i postavio prvi službeni rekord je francuski streamer Xalikah kojem je trebalo 49 sati i devet minuta. Za neupućene, vremena speedrunova se često računaju po “real time attack” formuli, što znači da se ne broji vrijeme u igri nego stvarno vrijeme skupa s pauzama za jelo ili spavanje. Xalikah je stoga samo jednom nakratko ubio nakon otprilike trideset sati igranja.

On kaže da je najteži dio pamtiti što je sve napravio i još mora napraviti jer se ipak radi o preko 100 dungeona, 900 skrivenih Korok seedova, svim questovima, bićima, neprijateljima i unapređenju opreme. Pri tome mu je pomogla interaktivna mapa na kojoj je bilježio napredak, ali i publika na Discord chatu, a na temelju ovog iskustva namjerava ubuduće skratiti prelazak ispod 40 sati.

Komentari (4)

  • m4r1ju4n

    19.04.2017 - 20:55

    svaka cast ali cemu takvo mucenje? em te vile siluju kada maxas oklop, em ti princeza neda zagrljaj nakon sve patnje zbog sretnog zavrsetka. cemu tolika zurba? jeli to zbog reklama pelena za odrasle?

  • 4mal

    19.04.2017 - 23:28

    kreteni kretenski i onda se cude kad netko umre debili

    • Toma_HR

      @4mal, 20.04.2017 - 09:32

      Umro sam od smijeha na ovaj komentar :))))
      To mnogi od nas misle, ali ne napišemo!

    • Valmorph

      @4mal, 20.04.2017 - 09:50

      Nije svakome životni cilj školovat se, zaposliti, vjenčati, dobiti djecu pa tek onda umrijeti. Nekima je ipak draži prečac, hedonizam – vječna lovišta.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?