HCL.HR

Prvi čovjek s čipom u mozgu kaže: “Napokon mogu igrati Civilization 6”

Zoran Žalac 22.03.2024.   •   2 komentara   •   Zanimljivosti


Prvi pacijent kojemu je u mozak uspješno ugrađen čip tvrtke Neuralink otkrio je kako mu je to pomoglo da ponovno zaigra igru Civilization 6.

Prije dva mjeseca Elon Musk i njegova tvrtka Neuralink Corp. objavili su kako su uspješno ugradili čip u mozak prvog ljudskog bića. Nakon što se pacijent oporavio od operativnog zahvata, iz Neuralinka su ga ovaj tjedan predstavili javnosti, a on je otkrio kako mu je jedna od pogodnosti ugradnje računala u mozak ta što sada može igrati igru Sid Meier’s Civilization 6.

Naime, prvi čovjek s čipom u mozgu je 29-godišnji Nolan Arbaugh, kvadriplegičar koji je prije osam godina zbog prometne nesreće ostao paraliziran niže od ramena. Korištenjem implantata u mozgu Arbaugh je dobio mogućnost komuniciranja s računalnim sučeljima pa tako može upravljati kursorom miša na laptopu i igrati šah koristeći impulse u mozgu. Dovoljno je da zamisli gdje će pomaknuti kursor i to se pomoću Neuralinkovog uređaja i dogodi.

Šah je dobar, ali Arbaugh ipak više voli igrati stratešku igru Civilization 6. Nakon što mu je ugrađen čip u mozgu, sada može upravljati igrom i do osam sati u komadu prije nego mora napuniti implantat u mozgu.

“Sjajno je. Praktički sam bio odustao od igranja te igre. Prije sam morao brinuti o mnogim stvarima, kad god bih sjedio uspravno trebao bih pomoć drugih ljudi, a sad mogu doslovno ležati u krevetu i igrati koliko god hoću.” – izjavio je Arbaugh.

Označeno sa: ,

Komentari (2)

  • Apocalypse4987

    22.03.2024 - 12:05

    Lik igra Civ 6 dok igra Cyberpunk u stvarnom životu

  • Nemanjazzz

    22.03.2024 - 13:49

    (Bug report)Okrene se ka ovom pored njega i ubode ga kursorom

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?