HCL.HR

Prvi virtualni svijet u detektivskoj igri Gamedec igrače vodi na divlji zapad

Hrvoje Smoljić 09.02.2020.   •   4 komentara


Gamedac je igra koja prikazanim konceptom emulira Westworld, a njen prvi virtualni svijet upravo je western tematike i odvija se u naizgled mirnom poljoprivrednom gradiću.

Ako vam je promakla naša vijest o naslovu Gamedec, radi se o izometrijskoj igri smještenoj u cyberpunk okruženju 22. stoljeća. Radi se o svijetu gdje je su svjetovi virtualne stvarnosti jednako napučeni kao i stvarni svijet i tako podložni svim lošim stranama ljudske naravi. Organizirani kriminal, trgovina ljudima, prijevare i slično samo su neki od problema virtualnog svijeta. Igrač, kao detektiv za virtualne zločine, mora ući u tematski različite svjetove i zločincima stati na kraj.

Jedan od tih svjetova koji nam je proizvođač odlučio prikazati je Harvest Time, a odvija se u poljoprivrednom gradiću na divljem zapadu. U suštini, igra, a njen prvi svijet naročito se doima kao kombinacija Westworlda, Terrarie i Disco Elysiuma. Igrači mogu u potpunosti potonuti u tematiku svijeta i igrati se farmera, napiti se u obližnjem saloonu i slično, ali i istraživati misterije i zločinačko podzemlje ovog naizgled mirnog gradića. NPC likovi prepoznaju hijerarhije te će različito reagirati na igrača ovisno o njegovom društvenom statusu unutar virtualnog svijeta.

Situacijama je moguće pristupiti na razne načine, a svaka odluka igrača trebala bi imati značajan utjecaj na svijet i njegove stanovnike. Radi se o vrlo zanimljivom konceptu, a u budućnosti nas čekaju otkrivanja još maštovitijih virutalnih svijetova. Prema službenom opisu igre, sljedeći bi trebao biti prethistorijski zabavni park. Do tada, svakako pogledajte što vas čeka na divljem zapadu:

Komentari (4)

  • blacklist0907

    09.02.2020 - 12:08

    Izgleda zanimljivo

  • Kajkakko

    09.02.2020 - 17:42

    Ne znam kaj bi rekel.

  • TripoBoss

    09.02.2020 - 18:36

    Kad izlazi igra znali se??

  • SonOfZeus

    10.02.2020 - 18:23

    Napokon graficki impresivna izometrijska igra

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?