HCL.HR

PSN u poteškoćama po izlasku PS4 konzole

nebel 30.11.2013.   •   4 komentara


Baš kao što je to bio slučaj prije pola mjeseca izlaskom Playstation 4 konzole na američkom tržištu, PlayStation Network trenutno muči europske kupce nemogućnošću spajanja na uslugu.

Navala PlayStation 4 korisnika na PlayStation Network uslugu prije pola mjeseca u SAD-u Sonyju je pokazala da po izlasku nove konzole treba voditi računa i o eventualnim poteškoćama u radu usluge. Iako je tvrtka na temelju toga povukla neke poteze kako se problemi sa spajanjem na PSN ne bi ponovili prilikom jučerašnjeg izlaska PS4 konzole u Europi, to se ipak dogodilo.

Sony je prvotno onemogućio What’s New i Content Information opcije na PSN-u kako bi rasteretio svoje servere, no to nije pomoglo pa je povučen malo značajniji potez. Isključeno je tako aktiviranje vaučera preko PSN-a, što je objašnjeno ovako:

„Da bismo smanjili neugodnosti, suspendirali smo ‘redeem voucher’ funkcionalnost dok istražujemo probleme. Nažalost, to znači da kartice s novcem, vaučeri za proizvode, PS Plus vaučeri, PS3-PS4 vaučeri i sli. neće biti upotrebljivi u ovome trenutku. Sve druge PSN funkcije poput logiranja, mrežnog multiplayera, PS Plus probnog roka, trofeji, poruke, prijatelji itd. – su dostupne za korištenje.“ – poručili su iz Sonyja.

Inače, prvi razlog zašto je do zagušenosti servera došlo jest svakako ažuriranje firmwarea verzije 1.51, čije preuzimanje teži 308 MB, ali se može obaviti i izvan PSN-a te USB stickom prebaciti s računala na konzolu.

Komentari (4)

  • Neol

    30.11.2013 - 17:49

    Haha, tko je još igro Nintendo, PS1 ili PS2 preko interneta. Danas svaka Fuckin Konzola mora imat Internet, ma nabijem ih na Internet.

    • Red Falcon 2

      @Neol, 30.11.2013 - 18:18

      Da. Ako ja mogu preživjeti bez interneta na svojem PS2 onda i ovi mogu tih par dana ili tjedana bez interneta.

    • l)oolvl

      @Neol, 30.11.2013 - 19:21

      yeah, koliko je dobro toliko je i loše. najgore što izdaju poludovršene igre pa ih naknadno sređuju putem patcheva, apdejta i DLC-a

  • AIRGUNS FREAK

    02.12.2013 - 15:16

    bilo koji komad tehnike se nikad ne kupuje odmah na izlasku…nego se čeka 6 i više miseci da se vide nedostaci

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?