HCL.HR

PUBG i Fortnite su ubili igru The Culling

Zoran Žalac 19.12.2017.   •   4 komentara


Svega dva mjeseca nakon izlaska, battle royale igra The Culling izvjesila je osmrtnicu te više neće dobivati nove sadržaje.

the-culling

Prošle godine igra The Culling krenula je u Early Access na Steamu i prije nego je došla u alpha verziju. Bila je to jedna od prvih igara orijentiranih isključivo na battle royale žanr, koji je tada bio još u začetku. Igra je nakon dvije godine razvoja konačno lansirana u punom izdanju prije dva mjeseca, no zapravo bi bilo bolje da nikada nije ni izašla.

Naime, The Culling realno nikada nije imao velike šanse protiv PUBG-a i Fortnitea te ga je po izlasku zaigrao jako mali broj igrača. Do prošlog tjedna igralo ga je ukupno 15 igrača – što je činjenica koje se developer ne stidi jer je javno poznato da od petog mjeseca igru nije aktivno igralo niti stotinu ljudi.

S obzirom na taj neuspjeh, razvojni tim odlučio je dići ruke od igre i prebaciti svoje napore na sljedeći projekt. The Culling više neće dobivati nove sadržaje, no ostat će aktivan i za mali broj igrača koji ga još uvijek igra. To vjerojatno neće dugo potrajati pa će The Culling biti ugašen čim broj igrača padne na nulu.

Komentari (4)

  • Reponja123

    19.12.2017 - 15:34

    Ah žao mi je njihovog truda ali mehanika s ovim parama je grozna, vjerojatno je to razlog zašto niko neigra ovo.

  • Black op

    19.12.2017 - 16:27

    Pitao sam se šta se desilo prvoj battle royale igri (barem koliko ja znam), šteta.

    • Mirek

      @Black op, 19.12.2017 - 16:52

      Nisam siguran, ali čini mi se da je H1Z1 KotK stariji od ovog. A isto tako mi se čini da je ovo bilo daleko lošije od H1Z1 i manje zanimljivije, a smatram da je H1Z1 odvratan. (P.S. H1Z1 imam zadnjih godinu ipol, Culling samo gledao na par streamova.)

  • 9mlg9

    20.12.2017 - 13:40

    A ovo m je žao. Bio mi je fora taj crafting sustav Cullinga i sve. PUBG je dominantniji, ali žao mi je vidjeti igru da ovako padne.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?