HCL.HR

Quake Champions možda bude besplatna igra

Zoran Žalac 09.08.2016.   •   8 komentara


Razvojni tim id Software još nije odlučio koji će model primijeniti na budući Quake Champions, ostavivši otvorenu mogućnost da igra bude F2P naslov.

quake-champions

Quake Live bio je jedan od hrabrih naslova koji je među prvima eksperimentirao s free-to-play modelom igranja te je kao takav funkcionirao duže vremena. Međutim, igra se u konačnici pretvorila u proizvod s cijenom od 10 eura pa je nejasno gdje točno razvojni tim id Software stoji po pitanju F2P modela.

U kontekstu nadolazećeg Quake Championsa barem smo doznali da F2P model nije u potpunosti odbačen kao ideja. A premda doista postoji mogućnost da novi Quake bude besplatan, o tome ipak još nije odlučeno. Otkrio je to Tim Willits iz id Softwarea za PC Gamer koji se potužio da je s ovakvim igrama uvijek teško procijeniti situaciju.

„Definitivno mogu reći da je to stvarno težak problem pa mi stoga nastojimo shvatiti čega ljudi žele više i kako to percipiraju. I pritom uopće ne nastojim biti nedorečen. Nije kao da mi to znamo i ne želimo nikome reći; ni mi to ne znamo i još uvijek nastojimo donijeti odluku.“ – poručio je nedorečeni Willits.

Stavimo li to vaganje u tržišni kontekst, moguće je da id Software zapravo istražuje kako to da je Blizzard uspio privući toliko publike za žanrovski sličan Overwatch iako je suprotno očekivanjima odbacio free-to-play model.

Komentari (8)

  • Artyom

    09.08.2016 - 16:56

    Trebaju ovaj Quake Champions stavit F2P, a napravit pravu novu Quake SP kampanju i stavit u prodaju.

  • Anomaly

    09.08.2016 - 17:46

    I dalje očekujem Quake 5. Sigurno bi bila odlična pucačina. 🙂

  • departed1983

    09.08.2016 - 23:10

    Ako bude F2P nema tog anticheata koji ce igru uciti igrivom. Ja da se pitam FPS igrei bi se prodavale za 200 dolara na PCu. Neki dan bas gledam na Kinguinu BF4 je bio 0,60 eura. I meni to smrdi. Ne na ukradenu karticu vec da neko namjerno pusta te keyeve u opticaj da bi se ubio comunnity i da svi bez imalo razmisljanja predju na BF1.

    • Czar

      @departed1983, 10.08.2016 - 03:56

      Nevidim baš neku poveznicu između cijene igre i varanja u istoj, niti razlog zašto se to nebi moglo riješiti.
      Pa imaš u blizzardovim igrama svih vrsta varalica koliko hoćeš mada im igre ne idu ispod 40£, a kad ovima dopizdi lijepo ih zbaniraju s bneta i mir do sljedećeg puta.
      Isto tako i s ovom igrom, ma koliko koštala, jer nitko ne pravi multi igru da bi propala u prvih mjesec dana – a ako ju nešto može pokopat u tako brzom roku, to je varanje.

    • departed1983

      @Czar, 10.08.2016 - 16:17

      Ako ne vidis neku povezicu izmedju cijene igre i broja cheatera onda ne znam sta bih ti reko. Najlakse je varati u besplatnoj igri. Najveci trosak ti je 5 minuta vremena da naparvis novi akaunt i to varanje svako sebi moze priustiti. Kad igra nije besplatna i kad kosta vise novca automatski iz igre ispadaju oni koji bi varali ali nemaju para ni za igru, ni za cheat. Razlika je ogromna. Vrsio sam neko svoje manje istrazivanje prije godinu dana nz PB banovima za BF4. 90% mog uzorka od 100 banovanih nisu imali premium.

    • Czar

      @departed1983, 10.08.2016 - 17:54

      Je ali s time developer i izdavač mora unapred računati ako se odluči na ftp model, i osmisliti način da takvima stane na kraj prije nego se razmašu.

    • departed1983

      @Czar, 10.08.2016 - 18:49

      Ne postoji tako dobar anticheat, a ni nacin da se cheateri tako brzo banuju. Obicno to ide u valovima – sedmica, dvije, tri… Dok oni oni opale taj ban hammer tebi se igra vec zgadi i to. Zato nisam ljubitelj jeftinih i F2P FPSova.

  • Vailent

    11.08.2016 - 02:27

    Bilo bi bolje da je f2p jer ipak je to quake mislim da ova igra ne može baš konkurirati današnjim nekim igrama koje se plaćaju.Igra je svakako dobra,prošla su ta vremena davno kada je quake 3 arena bila jako popularna,danas imamo npr taj Overwatch koji rastura u svakom pogledu.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?