HCL.HR

Kreatori Detroita i Heavy Raina od sada su u vlasništvu kineskog izdavača

Zoran Žalac 31.08.2022.   •   1 komentara   •   Industrija videoigara


Francuski studio Quantic Dream, zaslužan za visokobudžetne avanture Detroit: Become Human i Heavy Rain, prešao je u vlasništvo kineske tvrtke NetEase za nepoznatu sumu novca.

Nastavljaju se akvizicije u industriji videoigara. Ako te ne kupi Microsoft, Sony ili Embracer Group, šanse su da će ponuda stići iz Kine. Tako je bilo u slučaju francuskog developera i izdavača pod nazivom Quantic Dream. Oni su od danas u vlasništvu kineske izdavačke kuće NetEase.

Quantic Dream je do sada bio poznat po interaktivnim dramama i avanturama kao što su Fahrenheit, Heavy Rain, Beyond: Two Souls i Detroit: Become Human. Godinama su surađivali sa Sony Interactive Entertainmentom te su im igre sve do 2020. uglavnom bile ekskluzivne za PlayStation konzole. Trenutno taj studio radi na multiplatformskoj igri Star Wars Eclipse, a ulogu izdavača imaju za nedavno predstavljeni naslov Under the Waves.

Nije javno otkriveno koliko je kineski NetEase platio za preuzimanje Quantic Dreama. Toj je kineskoj firmi ovo prvi europski studio kojega imaju u vlasništvu. Do sada su bili poznati uglavnom na kineskom tržištu, gdje su imali licencu za distribuiranje popularnih igara kao što su Minecraft i nedavni Diablo Immortal.

Označeno sa: ,

Komentari (1)

  • Dajsikeks

    31.08.2022 - 12:13

    … i dalje će funkcionirati nezavisno (kao i Bungie kad ih je Sony kupio)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?