HCL.HR

Quantum Break pojašnjava svoje anomalije

nebel 09.12.2013.   •   3 komentara


Razvojni tim Remedy otkrio nam je nekoliko okvirnih detalja o svojoj Xbox One ekskluzivi pod nazivom Quantum Break, svrstavši ju u žanr pucačine iz trećeg lica.

Kako je bilo i najavljeno, intrigantni Remedyjev naslov Quantum Break dobio je nove materijale i detalje na VGX dodjeli nagrada. U video prilogu kojega možete pronaći ispod ovog teksta voditelj projekta Sam Lake ukratko nam je pojasnio o čemu se to radi u Quantum Breaku i kakvu igru možemo očekivati.

Za početak su riješene nedoumice oko žanrovske podjele. Quantum Break će biti shooter iz trećeg lica, orijentiran prema akciji kao i sve dosadašnje igre finskog tima. Za razliku od Max Paynea i Alana Wakea, Quantum Break fokusirat će se na sustav zaklona, ali developer ističe kako će on biti dinamičan, odnosno da ovo neće biti vaš tipični TPS. Uostalom, napucavanje ćemo u ovoj igri kombinirati sa različitim moćima kontroliranja vremena.

To je ujedno i premisa radnje – na jednom sveučilištu eksperiment putovanja vremenom pođe krivim putem, a za posljedicu toga troje ljudi poprimi sposobnost da upravljaju vremenom i stvaraju različite anomalije istoga. Dvoje njih su studenti Jack i Beth koji su ujedno i igrivi protagonisti, dok je preostali Paul Serene, antagonist koji dobiva mogućnost promatranja više različitih budućnosti te postaje antagonist osnivanjem tvrtke Monarch protiv koje se u igri borimo. Paul će također biti igrivi lik, no samo u određenim dionicama igre kada ima svoje vizije budućnosti.

Nama sve ovo zvuči prilično dobro, ali pričekajmo ipak da igra izađe pa ćemo suditi jer je motiv putovanja i kontroliranja vremenom dvosjekli mač i stvarno smo vidjeli svega i svačega na tu temu – i ne uvijek uspješnog, usprkos dobroj ideji.

Komentari (3)

  • john_marston

    09.12.2013 - 12:18

    xone system seller…

  • mickolopi

    09.12.2013 - 14:25

    Ovo je nesto nalik Remember Me, nije isto, ali ima slicnu tematiku, tamo je samo vracala vrijeme u mozgu 😀

  • Red Falcon 2

    09.12.2013 - 19:01

    Zar nije Monarch ona zrakoplovna kompanija?

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?