HCL.HR

Rainbow Six Siege stiže na mobitele, najavljen Rainbow Six: Mobile

Igor Belan 05.04.2022.   •   8 komentara


Posebna mobile verzija popularnog taktičkog FPS-a iz Ubisofta nosit će naziv Rainbow Six: Mobile i dolazi negdje tijekom ove godine.

Ubisoft je danas najavio Rainbow Six: Mobile za iOS i Android! Iako nema riječ Siege u naslovu, po službenom opisu i prvom traileru jasno je da je ovo zapravo Rainbow Six: Siege, ali krojen posebno za moderne pametne telefone.

Rainbow Six: Mobile naravno nije tu da zamjeni Siege, već da privuče nove igrače prema specifičnom Rainbow Six gameplayu, kao i da pruži veteranima serijala mogućnost igranja nešto bržih mečeva kada nisu za računalom.

“Dok će gameplay, likovi i mape dijeliti sličnosti sa Siegeom, razvili smo cijelu igru iz nule imajući na umu igranje na mobitelima”, kažu developeri u službenoj objavi.

Dakle, ovo neće biti samo nekakav nezgrapni port Siegea za mobilne uređaje. Dapače, developeri kažu kako su razvili potpuno novi sustav kontrola prilagođen za mobitele, kao i brojne optimizacije iskustva u pogledu korisničkog sučelja i vizualne prezentacije. Cijelo iskustvo je krojeno s nešto kraćim mečevima na umu, a igrači će moći prilagođavati sučelje i kontrole specifičnostima svojih mobilnih uređaja.

Mape će biti vrlo slične, ali ne iste – primjerice, u nekima će destrukcija drugačije funkcionirati nego u Siegeu, a elementi poput ljestava bit će uklonjeni jer developeri kažu da u mobile okruženju samo otežavaju kretanje.

Operatore koje ste zavoljeli u Siegeu možete očekivati i ovdje, zajedno s njihovim specifičnim sposobnostima i gadgetima. Ne znamo još koliko će operatora biti dostupno na samom lansiranju igre, ali na službenom key artu vidimo ih desetero pa možemo pretpostaviti da će tih deset biti dostupno odmah po izlasku. Na raspolaganju ćemo imati i više game modova, uključujući klasično Attack vs Defense napucavanje s brzim 5 na 5 mečevima.

Rainbow Six: Mobile bit će free-to-play, a iako datum izlaska još nije objavljen, trebala bi stići tijekom ove godine. Ako ste jako zagrijani za igru, možete se prijaviti za betu na službenoj stranici.

Komentari (8)

  • Terox

    05.04.2022 - 21:40

    R6 je pre-kompleksna igra da bi se dobro prenijela na mobilne uredaje bez micanja contenta. Hvala bogu pa na ovome radi odvojeni tim, jer s nedavnim nerfovima i cudnim odlukama reklo bi se da developeri nemaju dovoljno ljudskih resursa i da PC verziju naprave kako treba.

    • Djuro05

      @Terox, 05.04.2022 - 22:31

      Jel si čuo šta će da urade? Smoukov gas je sada toksičan i za njega…

    • Terox

      @Djuro05, 05.04.2022 - 22:47

      O tome i komentiram hahahahha, tako glupa odluka.

  • Far cry 3

    05.04.2022 - 23:29

    I još jedna retardirana igra samo sa multyplayerom. Pa dokad više🤬

    • PppPP

      @Far cry 3, 06.04.2022 - 21:12

      Pa ti glumi da su protivnici NPCevi 💀

  • Payday 4 Dallas

    06.04.2022 - 08:47

    Area F2 ih je ipak naučio lekciju da R6S ipak može na mobitele.

  • SanKa

    06.04.2022 - 09:35

    and the crowd goes mild

  • Stitrek

    06.04.2022 - 20:05

    I Apex Legends Mobile je tu, limited regional launch se moze zaigrati na Android i iOS u Australiji, New Zealand, Singapore, Malaysia, Philippines, Indonesia, Mexico, Peru, Argentina, and Colombia👍

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?