HCL.HR

Ratna igra Six Days in Fallujah dobila datum izlaska, ali samo na PC-ju

Zoran Žalac 31.05.2023.   •   6 komentara


Nakon jednog otkazivanja i brojnih odgoda, pucačina po stvarnim događajima u Faludži postat će igriva na Steamu od šestog mjeseca.

Nakon višestrukih odgoda i tišine koja je uslijedila, nekima kontroverzna igra Six Days in Fallujah spremna je za lansiranje. To jest, spremna je za fazu early accesa na PC-ju, jer ono što će uskoro biti lansirano jest beta verzija. Ili tako barem kažu developeri igre, premda termin “beta” obično služi za sadržajno dovršenu igru – što Six Days in Fallujah neće biti barem još 12 mjeseci.

Naime, igra će u početku donijeti četiri misije koje će se moći igrati kooperativno u grupi do četvero igrača. Do daljnjega neće biti single-player kampanje niti računalno kontroliranih (AI) suboraca, to je planirano za 2024., u najboljem slučaju. Ako ništa, urbane mape u te četiri misije bit će proceduralno generirane, tako da će svaki put biti drugačijeg rasporeda kad ih igrate.

Igra rađena prema stvarnom sukobu u Faludži nekima je i dan danas vrlo kontroverzna. Developeri igre kažu da nemaju namjeru raditi spektakl i veličati nasilje, cilj im je vjerno dočarati napetost i neizvjesnost s kakvom su se suočavali američki vojnici u Iraku.

Označeno sa: ,

Komentari (6)

  • Logicni

    31.05.2023 - 16:45

    Imam neki dobar osjecaj za ovu igricu. Mozda i nisam upravu, ali jedva cekam da vidim na sta ce to da lici 🙂

  • game0wer

    31.05.2023 - 20:15

    Nadam se da ce frienldy ai biti ok jer nemam ekipu za ovakve igrice a fora mi je taj neki takticki, malo sporiji timski aspekt, a stresno mi je igrat s randomima jer ili su klinci koji ne znaju ama bas nista ili neki hardcore nabrijani likovi zbog kojih na svakom koraku mislim da sam sjebo nesto

    • rulle989

      @game0wer, 28.06.2023 - 15:21

      Ja isto jedva čekam, jer sam ljubitelj ratnih igara timski, ali što više realno. Kad vidim ono napucavanje tipa Kanter , zlo mi dođe.

  • SanKa

    01.06.2023 - 10:03

    puno vike nizašto. godinama se čeka da bi izbacili bijedni MP sa 4 misije. ajde bok

  • GTgameplayTime

    01.06.2023 - 10:29

    čekam ju več par godina… ide download odmah čim puste 😁

  • snooker

    01.06.2023 - 16:42

    koliko će naplaćivati 4 bijedne co-op misije? ovo mi izgleda kao neki vic…

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?