HCL.HR

Ovo su single-player pucačine koje čekamo u 2023.

Zoran Žalac 02.01.2023.   •   17 komentara


Virtualno napucavanje sve više gravitira prema kooperativnoj zabavi, no 2023. godina još uvijek obećava klasično puškaranje u igrama samostalne izvedbe.

Bit će ovo neobična godina za pucačine – prvi put još od 2005. navodno neće biti novog Call of Dutyja. Međutim, ne treba zbog toga očajavati jer ćemo na raspolaganju imati sasvim dovoljno naslova, pod uvjetom da ih opet ne odgode. U nadi da će virtualne pucnjave biti što više, a one stvarne što manje, krećemo s pregledom pucačina za 2023. godinu.

Ovdje smo se fokusirali na igre koje su isključivo single-player naslovi. Premda nam dolazi dosta pucačina koje se mogu igrati ili solo ili u društvu, one su zaslužile zaseban članak, jednako kao i kompetitivni multiplayer naslovi. Sad kad je to jasno, evo čemu se možete nadati u 2023. ako ste ljubitelj virtualnog nišanjenja:

S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl

2023. PC, Xbox Series X/S

Nastavak cijenjenog serijala Stalker izgleda iznenađujuće dobro i pravo je čudo što ukrajinski GSC Gameworld nije obustavio razvoj igre. Prošlo je već 13 godina od zadnje igre i spremni smo ponovno češljati divlju černobilsku zonu od 64 kvadratna kilometra, tražeći jača oružja, izbjegavajući radioaktivne anomalije i tamaneći ružne mutante. Stalker 2 bit će jedna od prvih igara koje koriste Unreal Engine 5, a uz dobru grafiku očekujemo i vrhunski ugođaj, u skladu s tradicijom ovog serijala.

Atomic Heart

21. 02. PC, PS5, PS4, XS, XBO

Pomalo je ironično da dvije najatraktivnije pucačine 2023. godine dolaze upravo iz Ukrajine i Rusije. Atomic Heart je vizualno unikatna pucačina u maniri BioShocka. Smještena je u utopijskom svijetu gdje je napredak u robotici odveo čovječanstvo do novog poglavlja u razvoju… a onda je sve pošlo po krivu, kako to obično biva. Maštovito dizajnirane robote morat ćemo istrijebiti jednako kreativnim oružjima, što vatrenim što hladnim. Borba izgleda brutalno i nadamo se da ovo neće biti slučaj one igre kojoj je grafika najjači adut.

I.G.I. Origins

21. 05. PC, PS5, PS4, XS, XBO

Iščekivanje ove igre postaje tradicija iz godine u godinu, još otkako je najavljena. Ako je suditi po zadnjem prikazu, razvoj ide dobro te I.G.I. Origins izgleda bolje nego smo se nadali. S obzirom da je većina nadolazećih pucačina orijentirana akciji, drago nam je što ćemo imati barem jednu špijunsku, u kojoj ćemo baratati sofisticiranim arsenalom za stvaranje diverzija i rješavanje misija bez podignutog alarma. Nadamo se kako je konačno došlo vrijeme za MI6 agenta Michaela Kinga.

Witchfire

prva polovica 2023. PC

Još jedna igra koju čekamo već pola desetljeća. Witchfire je pucačina od ekipe koja je radila na Painkilleru i Bulletstormu, smještena u mračni fantasy svijet. U igri kombiniramo dalekometna oružja i magiju, a developeri navode kako ćemo u bitkama imati više različitih metoda za poraziti neprijatelje. Igra će imati određene elemente roguelite naslova, stoga će se položaji neprijatelja mijenjati ako vaš lovac na vještice poklekne tijekom bitke i vrati se u život da bi nastavio s lovom.

RoboCop: Rogue City

lipanj 2023. PC, PlayStation 5, Xbox Series X/S, Nintendo Switch

Ispričajte nas, moramo ići tamo gdje se kriminal odvija! Ne pamtimo koliko dugo nije bilo igre s RoboCopom, junakom klinaca 80-ih i 90-ih. Ne znamo hoće li Rogue City biti kvalitetna igra, ali su se developeri barem potrudili angažirati glumca koji je glumio robotskog policajca prije 35 godina. Ono što smo vidjeli u prvom prikazu ne izgleda loše, ali ipak imajte na umu da ovo dolazi od tvoraca igre Rambo: The Video Game, jedne od najgorih pucačina u svježem pamćenju. Treba biti na oprezu.

Six Days in Fallujah

2023. PC, PS5, PS4, XS, XBO

Igra rađena prema stvarnom sukobu u Faludži nekima je i dan danas vrlo kontroverzna. Developeri igre kažu da nemaju namjeru raditi spektakl i veličati nasilje, cilj im je vjerno dočarati napetost i neizvjesnost s kakvom su se suočavali američki vojnici u Iraku. U toj namjeri, jedna od istaknutih stvari u Six Days in Fallujah bit će sustav proceduralne arhitekture koji će svakome igraču uvijek servirati drugačiju unutrašnjost zgrada, tako da nikad neće unaprijed znati što ga čeka iza zatvorenih vrata.

Anger Foot

2023. PC

Potencijalno najluđa pucačina koja to nije. Ima ovdje pucanja iz prvog lica, ali Anger Foot je igra u kojoj vam je noga glavno oružje. Zamislite si Hotline Miami iz prvog lica i otprilike ste dobili sliku ove igre. Traže se brzi refleksi za razbijanje vrata i protivnika i protivnika s vratima, ali zabava je zagarantirana. Ako ne vjerujete ovim riječima, pogledajte Igorov komentar rane verzije Anger Foota.

Phantom Fury

2023. PC, PlayStation 5, Xbox Series X/S, Nintendo Switch

Ion Fury iz 2019. bila je skroz solidna retro pucačina. Njezin ju nastavak planira nadmašiti širim arsenalom oružja i znatno većom interaktivnošću s okolišem. Junakinja Shelly Harrison ovoga puta ima robotsku ruku i naučila je nekoliko novih trikova, poput upravljanja letjelicama. To bi ovoga puta trebalo rezultirati još žešćom akcijom, paralelno na PC-ju i konzolama.

Warhammer 40,000: Boltgun

2023. PC, PS5, PS4, XS, XBO, NS

Većini će igrača napucavanje u svijetu Warhammera biti atraktivno kod igre Space Marine 2, no ako tražite nešto što će vam utažiti nostalgičnu žeđ, onda je Boltgun prava stvar za vas. I ovdje igrate u ulozi marinca i borite se protiv demona, ali u duhu pucačina iz devedesetih godina. U prijevodu, bez skrivanja u zaklonu, ovdje se na neprijatelje junački juriša da im oružje zabijete u facu.

Selaco

2023. PC

Još jedan retro naslov – baš nas je krenulo! Ovaj je inspiriran igrama iz serijala F.E.A.R., točnije rečeno razinom destrukcije u tim igrama te umjetnom inteligencijom protivnika koja nije za šalu. Pisali smo vam već da ovo ima ogroman potencijal, no ako nam ne vjerujete, demo vam je dostupan na Steamu pa se uvjerite i sami.

The Dark Pictures: Switchback VR

22. 02. 2023. PlayStation VR2

Switchback je jedna od igara koje će popratiti izlazak VR platforme PlayStation VR2. Radi se o pucačini na tračnicama – doslovno, s elementima horora i poveznicom na serijal The Dark Pictures. Ekipa Supermassive Gamesa imala je i pogodaka i promašaja među igrama virtualne stvarnosti, tako da je teško prognozirati na koju stranu tračnica će Switchback sletjeti. No, nema sumnje da će biti intenzivno iskustvo kako god okrenemo.

Označeno sa: , ,

Komentari (17)

  • arminko

    02.01.2023 - 15:18

    Stalker u ovih 6 dana u Falluji

  • mtgamer

    02.01.2023 - 15:22

    Od pucačina čekam samo Atomic Heart i Stalker 2.

  • Monster Tamer

    02.01.2023 - 15:29

    Project Ferocious bi trebao izaći ove godine.

  • Agent

    02.01.2023 - 15:33

    Atomic Heart,Anger Foot i Selaco izgledaju zanimljivo za sad. Vidjet čemo šta će od toga vrijedit kad izađe.

  • Thanos

    02.01.2023 - 15:43

    Robocop i Six days In Fallujah bi mogli biti zanimljivi🙂

  • Marked91

    02.01.2023 - 17:08

    Stalker 2. Sve emocije u kompletu, nostalgija, odgađanje itd.

  • Stjepan Fikter

    02.01.2023 - 17:21

    Sviđa mi se Zoranov optimizam za Selaco, ali sumnjam kako će to ove godine van. Inače, ovo bi mogla biti fantastična godina za pucačine, pogotovo retro.

  • Lazy

    02.01.2023 - 17:51

    Atomic heart & Stalker👍

  • GuybrushThreepwood

    02.01.2023 - 18:21

    S.T.A.L.K.E.R 2

  • Fury

    02.01.2023 - 18:26

    Witchfire mi izgleda brutalno dobro

  • Demon90

    02.01.2023 - 19:16

    A atomic heart IGI, whichfire i naravno stalker

  • VitMeR

    03.01.2023 - 02:19

    Samo stalker 2

  • janisevac

    03.01.2023 - 09:08

    Robocop ♡♤◇♧

  • Atrox World

    03.01.2023 - 21:22

    .

  • Logicni

    05.01.2023 - 09:34

    Ne znam da li samo ja imam ovo misljenje ali nekako imam osjecaj da ce Robocop biti pravo dobra igrica. Pored toga naravno jedva cekam da vidim i Six Days in Fallujah.

  • GuybrushThreepwood

    31.01.2023 - 17:21

    STALKER 2 ..to se čeka!
    Mislim da će Atomic Heart podbaciti žešće

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?