HCL.HR

Razer Raion je kontroler za one koji se vole tući

Zoran Žalac 11.10.2019.   •   4 komentara   •   Tehnologija


Tvrtka Razer predstavila je svoj novi kontroler za PS4 konzolu i PC. Kontroler kojega zovu Raion namijenjen je ljubiteljima tabačina.

Teško je danas zamisliti moderan kontroler bez analognih palica. Međutim, novi gamepad tvrtke Razer uopće ne sadrži nijednu analognu palicu nego na svom pročelju ima šest standardnih tipki te D-Pad koji ima osam smjerova. Može vam to izgledati kao vrlo čudan dizajn, ali Raizer Raion nije čudan da bi izazivao čuđenje nego je posebno rađen kako bi u formatu gamepada imitirao tzv. fightstickove.

Ako niste upoznati s tim terminom, radi se o vrsti kontrolera koja je rađena za potrebe lakšeg kontroliranja borilačkih igara iliti tabačina. Na profesionalnoj razini u takvim igrama odlučuju djelići sekunde, a na brzinu reagiranja utječe i uređaj kojim se igra. No, fightstickovi su obično dosta nezgrapni i gotovo se uvijek moraju koristiti na nekoj podlozi. Razer Raion je pak na prijelazu između gamepada u fightstick pa ima komfor kontrolera i funkcionalnost fightsticka.

Kontroler dolazi u isključivo žičanom izdanju, kompatibilan je s PlayStation 4 konzolom i PC-om, ima analogni 5mm utor za slušalice i opciju zaključavanja tipki. Teži oko 275 grama, a od vas traži 110 eura.

Komentari (4)

  • l)oolvl

    12.10.2019 - 03:06

    svatko tko je ikad imalo ozbiljnije igrao bilo koju fajtersku igru, zna da je ovaj D-pad teški fail.

    • Gvags

      @l)oolvl, 12.10.2019 - 04:40

      Bljucnem si malo u usta čim vidim ovakav d-pad ?

  • Strahinja Radonjic

    12.10.2019 - 13:51

    A onaj Razer Raiju? Jel on vredi šta? Da li za taj novac vredi uzeti kontroler? I na kraju, jel sam uređaj na dodir i korišćenje daje osećaj kvaliteta ili PS4 kontroler je bolji? 🙂

  • goldfinger

    14.10.2019 - 12:01

    Preskupo,za to što se nudi…

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?