HCL.HR

Razer Tomahawk N1 pakira pravi gaming PC u kućište koje vam stane na dlan

Zoran Žalac 07.01.2020.   •   5 komentara   •   Tehnologija


Modularno kućište Razer Tomahawk može se pohvaliti SFF formatom, idealnim za LAN partije i turnire.

Ako vjerujete u to da današnje konzole postaju računala, slobodno možete vjerovati i da današnja računala postaju konzole. Još uvijek je pojam gaming PC-a glomazno kućište koje svijetli poput Betlehema, ali tvrtka Razer ove godine namjerava ponuditi nešto drugačije i nešto što na prvi pogled užasno podsjeća na Xbox Series X.

Razer Tomahawk N1 je kućište SSF formata u kojemu ne bi trebalo biti kompromisa pa u njega može stati grafička kartica do osam inča, kakva se može koristiti i u klasičnom desktopu. Kvaka je u tome što ovo kućište koristi Intelov NUC 9 (Next Unit of Computing) ekosustav.

Baza istoga je mobilni procesor Intel i9-9980HK s osam jezgri koji se na kućište spaja preko PCI kontektora. NUC 9 u sebi ima rješeno osnovno hlađenje, dok mu ploča ima sve što ima i klasična matična. Ostatak je modularan pa napajanje, SSD, grafičku i RAM bira sam korisnik.

Kad se sve strpa u minijaturno kućište gotovo da i nema praznog prostora – nigdje ne strši gomila kablova i nema utora za pohranu prašine.

Samo Tomahawk N1 kućište napravljeno je od aluminijskog okvira, a na bočnim stranicama koristi kaljeno staklo. Ispušni dio proteže se preko cijele gornje plohe te manjim dijelom na stražnjoj strani kućišta. Otraga se također nalazi i ručka pomoću koje se unutrašnjost kućišta izvlači iz aluminijskog okvira, što znači da nema šarafanja da bi se izvadio hardver.

Dakako, sve ovo u principu zvuči i izgleda odlično, ali neće biti jeftino. Predviđena početna cijena kretat samog kućišta sa svim komponentama kretat će se oko 2000 dolara, što možda i nije toliko mnogo novca za ovakvo što, ali s druge strane za tu kompaktnost treba se odreći  fleksibilnosti jer koliko god da većina klasičnih komponenti može funkcionirati u ovom formatu, s onim osnovnim nema alternative – može se koristiti jedino Intelova platforma.

Označeno sa: ,

Komentari (5)

  • GTA222

    07.01.2020 - 23:54

    Ovo je baš fora šteta što će biti samo za elitu.

  • vragec25cro

    08.01.2020 - 06:12

    Zašto bi gaming pc morao imati glomazno kučište koje svijetli ko betlehem?Do sad niti na jednom pc noje to bio slučaj kod mene.Na ovom trenutnom svijetli samo velki gumb za paliti i to zalijepio tamnu naljepnicu na njega(isto napravio i na da 4 kontroleru i xboxovom).Sve što svijetli poljepim da ne svijetli više jer me ometa svijetlo kad igram 😉

  • robertino1985

    08.01.2020 - 08:01

    Imate previše predrasuda prema gamerima ??

    Inače preskupo je to malo kućišta, ali pošto je ime nije ni čudo

    • zlakob

      @robertino1985, 08.01.2020 - 14:30

      pa da… mislim da sam razer logo naplate fino 😀

    • Saren

      @zlakob, 08.01.2020 - 14:45

      Ko i kod svakog brenda, ime placas u startu 20-30% hahaha 😀

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?