HCL.HR

Razvojni tim Neversoft više ne postoji, pojeo ga Infinity Ward

nebel 05.05.2014.   •   1 komentara   •   Zanimljivosti


Nakon dvadesetogodišnjeg rada razvojni tim Neversoft odlazi u povijest. Studio se, međutim, nije raspao već se samo stopio s Infinity Ward timom i preuzeo njihov naziv.

Razvojni tim Neversoft, poznat ponajprije po Tony Hawk’s Pro Skater serijalu, ali i po svojevremeno odličnim Spider-Man i Guitar Hero igrama, imao je dosta uspona i padova. Unatoč njima, smatran je jednim od kvalitetnijih studija pod izdavačkom kućom Activision. Govorimo u prošlom vremenu jer odnedavno Neversofta više nema – barem ne pod tim imenom.

Naime, nakon dvadeset godina rada pod tim nazivom, Neversoft je „asimiliran“ u studio Infinity Ward s kojim je blisko surađivao na razvoju igre Call of Duty: Ghosts. To spajanje dogodilo se potiho, a njime su nestale i sve nade da bi se Neversoft jednoga dana mogao vratiti onome što je radio najbolje – Hawkovoj simulaciji skateboardinga. Jer, kako je već obznanjeno, Call of Duty serijal prijeći će na trogodišnji razvojni ciklus pa u Infinity Wardu već moraju planirati novi nastavak za 2016. godinu.

„Kao što znate, Neversoft i Infinity Ward bili su udruženi u razvoju COD: Ghostsa i kroz taj proces postalo je jasno da se dva studija dobro nadopunjuju. Činilo se kako bi njihovim spajanjem mogao nastati jedan ‘super-studio’… Spajanjem dvaju talentiranih timova očito smo morali izabrati samo jedan naziv za taj kombinirani studio, a s obzirom da je Infinity Ward duboko vezan za COD franšizu, izbor je bio razuman. Iako će biti čudno što nećemo vidjeti Neversoftov logotip u budućim igrama, važno je da talent Neversofta, njihova kreativnost i profesionalizam ostaju nepromijenjeni kao dio ovog novog poglavlja.“ – pojasnio je ovu odluku Activisionov voditelj Eric Hirshberg.

Komentari (1)

  • l)oolvl

    06.05.2014 - 02:59

    prva 3 tonija su najbolji, baš kao i njihove logo animacije

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?