HCL.HR

Remasterizirani Grim Fandango potvrđen za PC

nebel 11.07.2014.   •   3 komentara


Osim na PlayStation 4 i Vitu, iznenada najavljeno remasterizirano izdanje avanture Grim Fandango stiže i na osobna računala.

Tim Schafer nam je već pri otkrivanju remasterizirane verzije kultne avanture Grim Fandango na ovogodišnjem E3 sajmu jasno dao do znanja da se ipak ne radi o PlayStation ekskluzivi, ali tek sada smo doznali na koje će još platforme stići uz PlayStation 4 i Vitu.

Sasvim očekivano, sada je i službeno potvrđeno da remasterizirana verzija dobiva PC izdanje i to u inačicama za Windows, Mac i Linux.

Za neupućene, Grim Fandango je izašao kao PC ekskluziva još 1998. godine, ali igru je danas gotovo nemoguće zaigrati na modernim operativnim sustavima. Remasterizacija igre je na opće iznenađenje svih gledatelja najavljena za PlayStation platforme na Sonyjevoj konferenciji na E3 sajmu prije mjesec dana, ali ovim informacijama je potvrđeno da će uz PlayStation konzole remaster izaći i na platformu od koje je sve krenulo – PC.

Za kraj, pogledajte jedan prigodan video u kojemu sam Tim Schafer baca jedan retrospektivan pogled na proces razvoja i izdavanja Grim Fandanga sada već davne 1998. godine.

Komentari (3)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?