HCL.HR

Replaced je predivno pikselizirani platformer po uzoru na Blade Runner

Iva Osrečak 14.06.2021.   •   6 komentara


Retro-futuristički 2.5D platformer Replaced najavljen je za 2022. godinu i donosi nam pogled u mračnu distopijsku budućnost.

Developer Sad Cat Studios i izdavač Coatsink odlučili su nam ponuditi drugačiju verziju 80-ih od one koju pamtite ili ste vidjeli u većini filmova. . Replaced donosi pixel art stil koji komplimentira estetiku 80-ih, borbu nadahnutu protočnom akcijom te zanimljivu priču s mnoštvom neočekivanih preokreta. Igrači će se naći u ulozi R.E.A.C.H.-a, umjetne inteligencije zarobljene u ljudskom tijelu protiv svoje volje.

Gotovo 40 godina nakon nuklearne eksplozije u Phoenix-Cityju vlada korupcija, a bioinženjering je na samom vrhuncu s tvrtkom Phoenix Corp  koja je izgrađena na ideji “spajanja” dobrovoljnih darivatelja i pohlepnih klijenata koji žele nadogradnje za svoja tijela. Prolaskom vremena, otkriveno je da dobrovoljna ponuda opada i zaostaje za brzorastućom potražnjom, ali nedugo nakon toga najbogatiji klijenti mogli su se dočepati bilo čega, dok su građani alarmantnom brzinom počeli nestajati.

Bilo je prekasno kada su ljudi napokon shvatili što se događa, a Phoenix Corp je već upravljao cijelom državom, bacajući ostatke i nevoljne donatore u područja za odlaganje izvan gradskih zidina kako bi živjeli kao odmetnici.

U ranim danima korporacija je počela istraživati kako bi umjetna inteligencija mogla pomoći s učinkovitijim upravljanjem njihovim sustavom te su tako stvoreni prvi prototipovi za R.E.A.C.H, njihovu glavnu umjetnu inteligenciju.

Kao trenutno stvari stoje, Replaced je najavljen za 2022. godinu, a igra će biti dostupna za Xbox One, Xbox Series X|S, Windows PC, te uz Xbox Game Pass.

Komentari (6)

  • razer1234559

    14.06.2021 - 13:53

    Jedna od meni najzanimljivijih igara iz prezentacije. Igra izgleda prekrasno.

  • JCD-Bionicman

    14.06.2021 - 16:04

    Baš sam se ponadao da je dugo isčekivani The Last Night ali kada sam video da je u pitanju druga igra bilo mi je još bolje jer će biti dve takve cyberpunk igre.

    • Duje0506

      @JCD-Bionicman, 14.06.2021 - 16:51

      Što je s The Last Night? Ako se ne varam, čita sam da je zapelo negdi. Nadam se da sam u krivu. Ovo isto vrhunski izgleda. Za držat na oku 🙂

    • LetMeBeFrank

      @Duje0506, 14.06.2021 - 17:54

      Citao sam nesto da su neki “aktivisti” probali cancelat igru. Igra je jos uvijek u razvoju jer je na njihovom Discordu objavljeno da rade na njoj i da ce podijelit informacije kad budu spremni. U 12. mjesecu prosle godine su rekli da su igri potrebne jos najmanje 2 godine.

    • JCD-Bionicman

      @LetMeBeFrank, 14.06.2021 - 18:07

      Kakav haos sa Cyberpunk igrama..strašno

      Nadam se da će izaći i da će biti vredno čekanja.

    • Kikindo

      @JCD-Bionicman, 16.06.2021 - 15:02

      Cancelat su pokušali igru jer je CEO izjavia da ne podržava moderni feminizam, već je za jednakost svih… Uglavnom glupost zbog čega su pokušali ih cancel.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?