HCL.HR

Resident Evil: Revelations – morska bolest

Zoran Žalac 26.01.2024.   •   8 komentara   •   Retro gaming


Na današnji dan prije 12 godina lansiran je Resident Evil: Revelations, jedan od uspješnijih spin-off naslova u poznatom Capcomovom serijalu.

Često je Capcom znao razvijati Resident Evil igre za platforme koje nisu bile prvi ni glavni odabir fanova samog serijala. Code Veronica je tako bila privremena ekskluziva za Segu Dreamcast, Resident Evil 4 bio je rađen za GameCube, a Resident Evil: Revelations razvijan je za prijenosnu konzolu Nintendo 3DS. Potonju smo igru igrali upravo na današnji dan prije 12 godina.

Revelations nas je vratio u ulogu poznatog lika Jill Valentine prije događaja Resident Evila 5. Jill je u ovoj epizodi tragala za svojim kolegom Chrisom Redfieldom na brodu zvanom Queen Zenobia. U pratnji joj je bio novi lik Parker Luciani, a par se na brodu suočavao s novom vrstom čudovišta kreiranih virusom T-Abyss.

Ovaj je spin-off izvedbom bio prilagođen hardveru prijenosne 3DS konzole, što znači da je eksterijere uglavnom zamijenio uskim hodnicima i zatvorenim prostorima, po uzoru na početne Resident Evil igre. Specifičnost igranja na konzoli s dva ekrana bila je ta da je donji ekran služio za brzi pregled menija i mape, tako da nije bilo potrebe za pauziranjem akcije da biste pogledali gdje se nalazite ili da promijenite oružje.

Značajna novost bila je i to što je Relevations prvi dopustio kretanje tijekom ciljanja i pucanja, na što su mnogi imali prigovor u slučaju RE4 i RE5. Ciljanje je na 3DS-u bilo moguće i bez desne analogne palice, ali je tzv. Circle Pad Pro bio lansiran upravo uz ovu igru.

Relevations je bio prvi Resident Evil u kojemu se moglo istovremeno kretati i ciljati/pucati.

Revelations je po izlasku pokupio dobre kritike i ostvario solidnu prodaju. Dvije i pol godine kasnije igra je dobila svoju HD verziju za PC, PlayStation 3, Wii U te Xbox 360 s grafičkim poboljšanjima i nekim dodacima u sadržaju. 2017. godine Resident Evil: Revelations HD lansiran je i na PS4, XBO te Nintendo Switch.

Što vam je to 'Gaming kalendar'?

Komentari (8)

  • Iceman73

    26.01.2024 - 12:50

    Dobra igra…

    • djosic85

      @Iceman73, 26.01.2024 - 13:19

      Daleko bolje od petice. Imalo je vibe starih Residenta

  • Lovac

    26.01.2024 - 14:24

    Ne kupujte Capcom igre dok se ne razriješi ENIGMA DRM. Dakle, ako malo pogledate Steam reviewe, ekipa je odlučila staviti DRM koji se često detektira kao malware te ubija performanse dosta više nego Denuvo. Zašto? Da se spriječe modovi… Zato su taj tumor dodali na starije igre. Kad se to riješi, preporuka.

    • sallaD

      @Lovac, 26.01.2024 - 16:25

      Skoknuo sam na Steam pogledati stare Re igre i druge da se uvjerim da li je ovo fakat istina što Capcom upravo radi. What in the goddamn? Pa ovi nisu normalni, dečki poput Take2 ili Bethsede bi se jednostavno posramili da su napravili takav šrot s modovima.

    • Lovac

      @sallaD, 26.01.2024 - 19:00

      O da… Vidi Monster Hunter Rise. Mostly negative su nedavne recenzije. Duže starta, igra stuttera, jasno nema modova. Idu na glavu dolje. Nije mi jasno zašto jer su si napravili dobru PC reputaciju.

  • Mrky

    26.01.2024 - 16:22

    Obožavam serijal, i odigrao sam sve glavne igre u serijalu. Jedino eto nisam dao priliku spin off igrama kao Revelations ili RE 0 (prequel ako se ne varam), a pogotovo Code Veronica (moram da priznam zbog starosti igre).

    • Slatki

      @Mrky, 26.01.2024 - 21:25

      Revelations je dobar pričom, ima štih onih starih RE igara, ali Revelations 2 puno dublji utisak ostavlja (osobno mišljenje). Svakako preporuka!

  • Lepoglava

    27.01.2024 - 20:03

    Izvrsna igra. Stigla mi je na carinu preko zavvija iz UK točno na dan službenog izlaska s circlepadom pro u bundleu s još nekim djindjama. Mislim da sam prvi u RH i zaigrao a na ovom portalu sam objavio linkove s fotografijama na zamolbu Ementalera (mislim da je to Igor) Svi su mi zavidjeli :)).Lijepo sjećanje a igra je bila super i izgledala je nevjerojatno za prijenosnu konzolu.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?