HCL.HR

RETRO DOZA #104 – Nintendovo cenzuriranje igara

Renato Pedišić 23.03.2014.   •   0 komentara   •   Retro gaming


Još smo pod dojmom nedavno recenziranog South Parka koji nam neizravno služi kao gotovo neiscrpan izvor tema za naše Retro dozice. Ovoga puta kontroverze oko njegove cenzure dale su nam novu odličnu ideju.

South Park: The Stick of Truth, kojega smo nedavno recenzirali i nahvalili, neizravno je postao gotovo neiscrpan izvor tematike za naše Retro dozice. Već smo se kroz jednu dozu posvetili povijesti South Park igara, a ovoga puta kontroverzno cenzuriranje europskih izdanja The Stick of Trutha navelo nas je na ideju pokrivanja te tematike u retro sferi.

Nintendo koji svoje igre na zapadnim tržištima reklamira uglavnom kao proizvode za djecu zato je postao odličan odabir, a naša prijateljica Rinry koja se s nama družila i u prethodnoj Retro dozici ponovno nam je podarila zanimljiv i informativan video. Pogledajte kako, zašto te po kojim pravilima je Nintendo cenzurirao igre u 8 i 16-bitnoj eri gaminga.

Službeni pravilnik i više primjera cenzuriranja od strane Nintendova odsjeka Nintendo of America možete pogledati ovdje, a komentare na dozicu i vaše viđenje nužnosti cenzuriranja igara napišite nam podno teksta.

Za više retro gamerskog sadržaja provjerite naše ostale retro dozice i pridružite nam se u raspravama u retro gaming podforumu.

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?