HCL.HR

RETRO DOZA #129 – Alien Drug Lords: The Chyropian Connection

Renato Pedišić 15.09.2014.   •   4 komentara   •   Retro gaming


Ovoga tjedna pripremili smo vam nešto čudno. Veoma čudno. Priču o 2D point and click avanturi s vanzemaljskim narko lordovima na planetu Chyropia.

Da vam iskreno kažemo, dragi čitatelji, autor ove Retro dozice se za ovaj tjedan nije baš najbolje pripremio. Putovanja uzduž i poprijeko Hrvatske uz obavljanje raznolikih poslića jednostavno nisu dali njegovom mozgu dovoljno vremena da misli o dobrim starim igrama i hardveru koji bi mogli biti zvijezde jedne od HCL-ovih Retro doza. Zato smo za ovaj tjedan odabrali nešto neobično, možda ne previše pametno, ali barem zanimljivo – igru koja s ponosom nosi naziv Alien Drug Lords: The Chyropian Connection.

Alien Drug Lords: The Chyropian Connection igra je s početka 1991. godine koju je razvio i izdao australski studio Panther Games koji i dan danas, u nešto izmijenjenom i možda ograničenom izdanju, postoji i danas. Žanrovski to je 2D point and click avantura koja se u ono vrijeme ponosila iznimno dobrom grafikom na svim dostupnim platformama – Apple Macintoshu, Atari ST-u i ondašnjim osobnim računalima s Windowsima.

O samoj priči igre znamo jedino ono što nam nudi tekst na kutiji igre – “Uđite u čudni svijet Chryopie i od tog trenutka nadalje nećete više biti isti. Vanzemaljski narko lordovi odvest će vas na putovanje terora, dok se sa svojom dovitljivošću borite protiv svojih najgorih strahova”. Niste dobili dovoljno informacija? Pa samo pogledajte sliku koja krasi ovu dozicu i veliku špricu koju drži ljubičasti vanzmaljski ratnik – radilo se upravo o takvoj igri.

Ipak, Alien Drug Lords: The Chyropian Connection sigurno nije loša igra jer je svojevremeno dobila iznimno povoljne ocjene kritike, a danas čitava igra u neoštećenoj kutiji vrijedi čak 120 eura.

Puni dojam o ovoj čudnjikavoj ZF point and click avanturi dobit ćete ako pogledate video koji vam izdvajamo u nastavku.

Za više retro gamerskog sadržaja provjerite naše ostale retro dozice i pridružite nam se u raspravama u retro gaming podforumu.

Komentari (4)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?