HCL.HR

Retro Doza #171 – Warcraft Adventures: Lord of the Clans

Gregor Stojev 05.06.2016.   •   1 komentara   •   Retro gaming


Uz Overwatch, WoW: Legion i nadolazeći Warcraft film, ova bi godina lako mogla biti obilježena kao Blizzardova. Orci i ljudi, zmajevi i mačevi, još jednom je vrijeme za Warcraft – ovu dozicu posvećujemo jednom izdanju kojega nismo dobili priliku zaigrati.

warcraft-adventures

Do dugoočekivanog Warcraft filma još je samo par dana pa koristimo prigodu da se prisjetimo jednog izdanja Warcrafta kojega nikada nismo dobili priliku zaigrati. Ubrzo nakon izlaska ekspanzije Warcraft 2: Beyond the Dark Portal (1996.), Blizzard nam je otkrio svoj sljedeći veliki Warcraft projekt – crtanu PNC avanturu Warcraft Adventures: Lord of the Clans koja se namjeravala naginjati crnom humoru.

Tada još potpuno novi i nepoznati Thrall bio je u planu za glavnog lika kojeg vodite kroz bijeg Durnhold utvrde “zlog” Blackmoora koji Thralla još od malih nogu pokušava pretvoriti u svojevrsnog posebnog ratnika. Uz Thralla su se pojavljivali još i drugi poznati likovi Warcraft univerzuma poput Orgrim Doomhamera, Zul’Jina, Durotana, Kargath Bladefista, pa tako i Deathwinga.

Nakon odgode zbog tehničkih problematika komunikacije s animatorima, Warcraft Adventures ubrzo je otkazan bez obzira na to što je navodno većina igre bila gotova. Blizzard jednostavno nije bio zadovoljan rezultatom, a do danas nam je to još nekoliko puta ponovio.

Naime, dok je Warcraft Adventures polako napredovao, na binu se popeo The Curse of Monkey Island, a tada još uspješni i popularni Lucas Arts najavio je i novu 3D avanturu – Grim Fandango. Uzevši u obzir tadašnju situaciju, Blizzard je bio mišljenja da već tada rade nešto što je zastarjelo, pa su napravili tešku odluku i od projekta digli ruke te obećali kako će se Warcraft serijalu vratiti u velikom stilu. Jasno, Blizzardovi fanovi nisu bili oduševljeni vijestima, pa se formirala i peticija kojom se zahtijevalo da ipak izdaju obećani naslov.

No znate Blizzard, Blizzard radi što Blizzard želi.

Na mjestu avanture izdana je istoimena knjiga kako bi se ispričala priča vrijedna pričanja, a Thrallove daljnje pustolovine pratili smo nekoliko godina kasnije u mega popularnom Warcraftu 3: Reign of Chaos. Desetak godina kasnije, dosta kraći scenarij Thrallovog bijega kroz Durnhold također smo dobili priliku okusiti u The Burning Crusade, prvoj ekspanziji World of Warcrafta kroz Caverns of Time tamnicu koju je Blizzard iskoristio da skočimo nazad u vrijeme kako bi svjedočili prekretnici povijesti orkova.

Kako je Warcraft Adventures točno izgledao 1997. godine provjerite u videu ispod.

Označeno sa: ,

Komentari (1)

  • l)oolvl

    06.06.2016 - 03:44

    gledajući gameplay, čini se da je imala potencijala…

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?