HCL.HR

RETRO DOZA #251: Daze Before Christmas – prava božićna

Gregor Stojev 24.12.2017.   •   0 komentara   •   Retro gaming


Današnjom se retro dozom prikladno bacamo na nešto što vas neće odvojiti od upečatljivog mirisa božićne jelke kako je Daze Before Christmas bila jedna od rijetkih dobrih božićnih igara.

daze-christmas-vijest (2)

Tradicija nam je nekoć bila da na HCL-u svake godine tragamo za dobrim božićnim igrama, uglavnom onih besplatnih. Ne zato da im se rugamo (dobro, možda nekad malo i to) već zato što dobrih božićnih igara zapravo ima veoma malo, ako uopće i toliko. Nisam još posve siguran hoće li se Igor i ovoga puta držati te ideje jer se trenutno ima pametnijih stvari za snimati, stoga ćemo ovu priliku iskoristiti da među retro naslovima izdvojimo jednu pravu božićnu koja je – zamislite sad ovo, bila prilično dobra.

daze-christmas-vijest (3)

Ovaj blagdan nam tako danas spašava Daze Before Christmas kojega je 1994. godine u Sega Mega Drive i SNES čizmicama ostavio Funcom. Taj norveški studio se danas specijalizira u online naslovima te je većinom poznat po nešto zrelijim stvarima poput Age of Conan, Conan Exiles i The Longest Journey između ostaloga.

Nazad na Djeda Božićnjaka, Daze Before Christmas zato je tada bio klasični 2D platformer u kojem od zlog snjegovića spašavate Božić tako da skupljate poklone, spašavate vilenjake i tamanite štakore, pingvine i druge smradove dok naravno darove bacate u dimnjake diljem svijeta.

daze-christmas-vijest (1)

Osim mogućnosti za dva igrača, tu je i sposobnost da se šalicom kave Santa pretvori u nekakvog vraga – zapravo svog zlog blizanca “Anti-Claus”. Tako postajete neranjivi te vrećom mašete razbijajući sve što vam stane na put dok se probijate kroz dane adventskog kalendara.

Inače, s trilijunom raznih vradžbina nam duž nedavnog perioda Noći Vještica rijetko kada manjka izbora što bi zaigrali, dok se zato pak za vrijeme Božića uvijek mučimo naći nešto prikladno. Koliko je Daze Before Christmas po tom pitanju bio zgodna stvarčica saznajte tako da pogledate video ispod, ali prije toga ekipa HCL-a želi vam svima sretan Božić!

Označeno sa: ,

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?