HCL.HR

Režiser Venoma ne vidi zašto bi film trebao biti namijenjen samo punoljetnim osobama

Pero Mlinar 03.10.2018.   •   9 komentara   •   Filmovi i serije


Izbor ponešto mračnije materije i junaka nego što je to uobičajeno u Marvelovim filmovima natjerao je mnoge da pomisle da će film imati ocjenu PG-18 pa su se iznenadili kad se ispostavilo da to nije slučaj.

Kad sam pročitao da će na novom Marvelovom filmu raditi režiser Zombielanda i Tom Hardy kao vodeći glumac, a da će junak(?) biti Venom gotovo sama od sebe nametnula mi se ideja da će se raditi o nešto mračnijem filmu u maniri Logana. Taj je film došao s preporučenom granicom dobi gledatelja od 18 godina pa sam nešto slično očekivao i od ovog filma.

Da sam to kojim slučaju spomenuo režiseru Rubenu Fleischeru on bi me vjerojatno pogledao s određenom dozom čuđenja. Njemu, naime nije jasno odakle ta predodžba; što je uostalom i spomenuo u intervjuu za portal Polygon u kojem je naveo da se očito radi o očitovanju želji dijela publike za krvoločnošću.

„Nisam dojma da smo učinili puno ustupaka“, rekao je. „Nismo htjeli napraviti film koji bi izuzeo bilo koje fanove. Fanovi Venoma različite su dobi, i htjeli smo da naš film mogu pogledati svi zainteresirani za njega“.

Film ipak neće, načelno rečeno, moći pogledati baš svi jer će on i dalje dolaziti s ocjenom za eksplicitnost sadržaja, samo će ona biti ponešto manja. Fleischer je tako spomenuo kako je od samog početka cilj bio da Venom bude PG-13 naslov za publiku stariju od 12 godina.

To, međutim, ne znači da film neće biti mračnije tematike. Fleischer je kao jednog od svojih uzora naveo Christophera Nolana koji je domišljatom uporabom kamere inače prilično mračan serijal Dark Knight također uspio pretvoriti u PG-13 naslov. Kao analogiju tome Fleischer je dao ponuditi jednu scenu iz svojega filma u kojoj je masakr kineskog sela ublažen korištenjem specifičnih neeksplicitnih rakursa.

Ako je vjerovati Fleischeru, film dakle neće biti nužno „za dječicu“ kako su ga optužili neki, no izbjegavat će prenaglašenu eksplicitnost. Teško da se može reći da mu svi vjeruju – većina fanova tvrdi da ionako nisu očekivali pretjerano nasilje, ali da svejedno smatraju da će film biti manje ozbiljan nego što su se nadali. Vidjet ćemo tko je više u pravu – sam film u kina dolazi 4. 10. kad će se zainteresirani moći u tvrdnje uvjeriti vlastitim očima.

Komentari (9)

  • Wolfman

    03.10.2018 - 10:17

    Harry je nedavno izjavio da je iz filma izrezano njemu najboljih 40 minuta, ne zvuči baš dobro 😀

    • Wolfman

      @Wolfman, 03.10.2018 - 10:18

      *Hardy

  • Chimichangas

    03.10.2018 - 10:27

    Film totalno faila po kritikama i recenzijama.. idem gledat u petak pa cemo vidjet 😀

    • SanKa

      @Chimichangas, 03.10.2018 - 12:36

      neee 🙁

    • DjokaBA

      @Chimichangas, 03.10.2018 - 16:16

      Ocekivano po meni.

  • MoGaming

    03.10.2018 - 11:59

    Nadam se nekom extended edition gdje će sve to izrezano vratit.

  • moordrak

    03.10.2018 - 12:45

    Dobro do kada će više snimati ova superherojska sranja?! Povraća mi se više od Marvela i DC-a

    • Dragan[MKD]

      @moordrak, 03.10.2018 - 14:28

      Ovo ti je iz Sonyja oni imaju licencu na Spiderman univerzum.

  • Crazy Batman

    03.10.2018 - 13:43

    Super sto su to postavili

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?