HCL.HR

Rise of the Tomb Raider otkrio multiplayer modove

Zoran Žalac 08.10.2015.   •   9 komentara


Nastavak Tomb Raidera neće precrtati multiplayer komponentu s kojom se original nije proslavio, već će ponuditi dva ponešto drugačija kompetitivna moda.

Iako su fanovi Tomb Raidera ponajprije fokusirani na Larinu sljedeću solo avanturu, baš kao i prethodna igra, Rise of the Tomb Raider imat će zasebnu multiplayer komponentu. No, sada je otkriveno kako ona neće uzeti oblik dosadašnje (klasični Deathmatch i CTF) nego će ponuditi nešto drugačije kroz dva moda. U biti, ne možemo ju zvati multiplayer komponentom, iako ima određeni vid kompetitivnosti među više igrača – samo ne paralelno.

Prvi mod bit će Score Attack u kojemu će se ponavljati leveli iz kampanje, ali pod određenim uvjetima. Primjerice, povezivanje napada u combo igračima će povećavati bodove i voditi ih prema osvajanju medalja. Rezultate svakog levela moći će uspoređivati s drugim igračima na ljestvici uspjeha.

Drugi mod zove se Remnant Resistance, a omogućuje kreiranje vlastitih misija, odnosno izazova za druge igrače – nešto poput Contractsa iz Hitman Absolutiona. Važnost u ovom modu trebale bi imati takozvane Expedition karte koje se osvajaju tijekom igre (ili kupuju stvarnim novcem, ako to želite činiti). Karte služe kao modifikatori gameplaya (power up-ovi) i vizualne promjene; pa npr. tako postoje karte za veću izdržljivost, obnavljanje zdravlja bez resursa itd. Dijele se na standardne karte – koje nestaju nakon što ih upotrijebite, te posebne, rijetke karte koje se mogu koristiti više puta. Po izlasku igre bit će dostupno 300 različitih karata, a nove će se naknadno dodavati.

Što se singleplayera tiče, postojat će i svojevrsni New Game+ mod, ali tek u obliku Chapter Relaya, odnosno vraćanja na prethodne misije uz sve stečene nadogradnje. Težina igre, odnosno misija, neće se mijenjati, tako da ovo i nije puni New Game+ u pravom smislu.

Otkriveno je također i kako će igra nakon izlaska dobiti tri dodatna moda / DLC-a u sklopu Season Passa. Prvi će biti Cold Darkness Awakened mod s poznatom shemom preživljavanja valova neprijatelja dok vas isti ne preplave. Zatim će uslijediti Baba Yaga: The Temple of the Witch – zasebna avantura u dodatnoj grobnici. Naposljetku, Endurance mod će izazvati igrače na preživljavanje u „ekstremnim uvjetima“.

Komentari (9)

  • adycro

    08.10.2015 - 12:24

    Mislim da se dugo nije ulagalo vise u TR nastavak do Risesa. Mogao bih mnoge iznenaditi i cak doci do liste izbora za GOTY igru. Graficki sasvim dovoljno izgleda, velicina same igre je impresivna i veoma zadovoljavajuca s obzirom na zanr. Vise caves, explore a i puzzles i jos ovi add dodaci koji ce u svemu biti jedan veliki plus i mnogo se radilo na rply efektu di imas osjecaj i zelju za ponavljanjem odredjenih dionica igre za sto vecu dugovjecnost kao i ovi donekle MP coOp modovi sto sve upotpunjuje samu igru. Srecom nema cistog MP a 😀
    Najgore mi je kod igre sto postoji nekad prevelik broj achievemenata za igru a MP je dead line, nigdje zive duse.
    Mnogi se zale na grafiku koja je sasvim zadovoljavajuca, ocekujem od Rises a ne manju ocjenu ispod 85. Nacekati cu se za nastavak za PC ali sto je tu je, za dobre naslove nikad nije kasno, nadam se da ce se to isto poistovjetiti i s TR Rises om.

  • funky0308

    08.10.2015 - 12:33

    Kada bi trebali dobiti Laru na PCu? 2/2016 ili?

  • pesek32

    08.10.2015 - 13:40

    Ovo ide na preorder. Trebat će se čekat duže za PC verziju, al vjerujem da će se čekanje isplatit.

  • Czar

    @kalipso, 09.10.2015 - 12:30

    Ne brzaj, friško su najavili nekakve mikrotransakcije u Tombu.
    Još treba vidjeti na što se to odnosi, ali za taj tip igre mi se već unaprijed tako nešto ne sviđa.

  • pesek32

    @kalipso, 09.10.2015 - 12:52

    Da, al ja sam rekao za PC :). Igra će već izać za xbox prije nego šta preorder bude dostupan za PC i znat će se na kakve mikrotransakcije se odnosi i reviewsi će izać pa ću znat kakva je igra.

  • Czar

    @kalipso, 09.10.2015 - 15:55

    Našao sam, izgleda da to neće biti vezano za single player, koji mene i onako uglavnom zanima kod TR.
    https://www.youtube.com/watch?v=gHbaxtKYc-o

  • pesek32

    @kalipso, 09.10.2015 - 16:23

    Hvala na linku. I mene više zanima singleplayer.

  • Orionis

    @kalipso, 08.10.2015 - 22:59

    To i mene zanima. Nadam se da port sa Xboxa nece bit upropasten za nas na PC-u.

  • Mirek

    @kalipso, 09.10.2015 - 04:19

    Koliko se ja sjećam da se govorilo da će biti Xbox eksluziva na mjesec dana, ali nisam siguran. Dakle ako me sjećanje služi igra izlazi 11. mjesec za Xbox, trebali bi je do božića i na PCu odigrat, nadam se.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?