HCL.HR

Ron Gilbert napustio Double Fine

Renato Pedišić 12.03.2013.   •   5 komentara   •   Zanimljivosti


Legendarni tvorac The Secret of Monkey Islanda napustio je Double Fine Productions nakon izlaska The Cavea kako bi se posvetio nekim novim projektima.

Ron Gilbert, legendarni tvorac The Secret of Monkey Islanda, napustio je Double Fine Productions što je potvrdio u postu na svom službenom blogu imena Grumpy Gamer. Gilbert se Double Fineu pridružio 2010. godine na poziv osnivača studija Tima Schafera, a njih su dvojica otprije surađivala na naslovima kao što su The Secret of Monkey Island, Monkey Island 2: LeChuck’s Revenge i Day of the Tentacle. O razlozima napuštanja Double Finea, Ron Gilbert je napisao ovo:

“Sad kada je The Cave gotov, vrijeme je da krenem iz Double Finea i počnem planirati svoj sljedeći potez. Toliko igara je tu da se dizajnira. Želim zahvaliti divnim ljudima iz Double Finea na njihovom trudu pri izradi The Cavea. Zbilja je bilo zadovoljstvo raditi sa svakim od njih kroz protekle dvije godine. Toliko zabave. Svi će mi nedostajati. I da, hvala Timu na stvorenoj prilici da dođem i napravim The Cave.”

Par riječi rečeno je i o njegovim budućim planovima pa smo doznali ovo:

“Kratkoročno, Clayton Kauzlaric i ja smo se mučili na još jednom iOS projektu kojemu ću se posvetiti kroz sljedećih par mjeseci. Njegovo ime je Scurvy Scallywags in The Voyage to Discover the Ultimate Sea Shanty: A Musical Match-3 Pirate RPG. Postavit ću neke screenshote kroz sljedećih par dana.”

Sad kada je Gilbert slobodan raditi što želi, što biste htjeli da sljedeće napravi? Nešto kao Monkey Island? Nešto što će biti još legendarnije? Prijedloge i želje nam ostavite u komentarima.

Komentari (5)

  • Andrash

    12.03.2013 - 12:42

    ma avanturicu nek radi. Mada mi i taj the cave djeluje interesantno. J…š mobitele

  • n3n0

    12.03.2013 - 14:58

    a sto je s njihovim kickstarter zajednickom avanturom? imali su zajednicki i video za kampanju. moguce da je i neka svadjica u pitanju…

    • Me666

      @n3n0, 12.03.2013 - 18:17

      Vjerojatno ne… znaš te dizajnere avantura… avanturisti u duhu!

    • Andrash

      @n3n0, 12.03.2013 - 22:29

      ma najveći uspjeh kickstartera. trebalo 400 000 a oni 3,3 milje skupili. Neznam kolka je uloga gilberta bila- možda ne velika, vjerojatno je gotov sa svojim dijelom

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?