HCL.HR

Amazonova igra navodno uzrokuje pregrijavanje skupih RTX 3090 kartica

Zoran Žalac 22.07.2021.   •   1 komentara


Dio igrača koji sudjeluju u zatvorenom testiranju MMO igre New World naišao je na veliki problem – igra im uništava grafičku karticu GeForce RTX 3090.

Grafička kartica Nvidia GeForce RTX 3090 trenutno je najsnažnija stvar koju se može nabaviti za igranje PC igara (pod uvjetom da ju zapravo pronađete u prodaji). No, ni ta najskuplja grafička kartica ne može se nositi s nadolazećom MMO igrom New World, koju tvrtka Amazon priprema već godinama.

Međutim, nije New World toliko zahtjevan da pati grafičke kartice, nego je njegovo zatvoreno beta testiranje na vidjelo iznijelo jako veliki problem. Pojedine kartice zbog propusta same igre ili Nvidijinih drivera toliko se pretrgnu u pokretanju ove igre da dolazi do pregrijavanja.

Specifično se to veće uz RTX 3090 kartice, a najviše je slučajeva zabilježeno s karticama tvrtke EVGA. Na slabijim modelima grafičkih kartica ne dolazi do pregrijavanja, ali korisnici su uočili da kartice povlače iznadprosječnu količinu energije. Sumnja se da dio krivnje pripada samoj igri koja ne zaključava broj sličica po sekundi.

U slučaju da ste i sami naletjeli na ovaj problem, a imate specifično RTX 3090 karticu tvrtke EVGA, dobra je vijest da su iz EVGA poručili kako je ovaj kvar na kartici obuhvaćen garancijom, stoga ne trebate brinuti da vam je 20 tisuća kuna otišlo u vjetar.

Svi mi ostali možemo se samo nadati da New World ovakvo što neće ponoviti u punoj verziji koja izlazi 31. 8. ove godine.

Komentari (1)

  • mili1985

    22.07.2021 - 12:07

    To Jeff Bezos testira raketni pogon na grafičke kartice.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?