HCL.HR

I Rusi otvaraju svoj “Steam”, novu trgovinu za PC igre

Zoran Žalac 16.08.2019.   •   9 komentara   •   Industrija videoigara


Krajem ove godine PC platforma dobit će još jednu trgovinu za digitalne igre, ovoga puta porijeklom iz Rusije.

Imate instaliran Steam, Battle.net, Origin, Uplay, Epic Games Store, Bethesda Launcher, Discord, GOG Galaxy, možda kineski WeGame i mislite da vam još nešto fali u životu? Možda je to My.Games Store, još jedna trgovina za digitalne PC igre koja će biti lansirana u jesen 2019.

Radi se o trgovini ruske internetske firme Mail.ru koja će distribuirati free-to-play i premium PC igre. Za sada je potvrđeno da će se ondje naći naslovi Warface i Conquerer’s Blade, koje inače distribuira dotična firma. Voditelji trgovine kažu kako će i ostali izdavači nuditi svoje igre na My.Games Store, iako im nisu naveli baš mnogo povoda za to jer će uzimati 30% provizije na svaku prodaju. U industriji videoigara trenutno vlada stav da je taj postotak previsok i neki ga nastoje smanjiti.

Spas bi mogao biti u poveznici s uslugom zvanom Lootdog na koju će se igre s My.Games Storea povezivati. Ta usluga omogućuje trgovanje virtualnim predmetima za stvarni novac te monetizaciju streaminga.

Važna informacija u svemu tome je da će trgovina biti dostupna korisnicima diljem svijeta, a ne samo iz Rusije. Bit će zanimljivo vidjeti hoće li cijene igara biti korigirane prema različitim regijama jer je dobro poznato da se igre na ruskom tržištu prodaju jeftinije nego u ostatku svijeta.

Označeno sa:

Komentari (9)

  • Saren

    16.08.2019 - 14:07

    Ma super, bas nam je eto trebao jos jedan store, jer eto nemamo ih dovoljno -.-” Sad nek i ovi pocnu kupovati ekskluzive jos pa ce bit odlicna atmosfera na PC sceni…. Kuda ide ovaj svijet.. Bas kako su rekli i neki kolege forumasi jos puno prije, ocito se ovdje ide da svaki cookie ima svoj store pa cemo na kraju za svaku igru imati launcher…

  • TorcidashFromCroatia

    16.08.2019 - 14:07

    Ovo je užasno.

    • VuklaVukCRO

      @TorcidashFromCroatia, 16.08.2019 - 15:09

      Ne znam,ako cijene budu povoljnije možda i neće biti strašno.

  • rokonja

    16.08.2019 - 14:22

    E stvarno će me natjerat da kupim ps5, a PC-i …

  • vragec25cro

    16.08.2019 - 17:59

    Ako mogu da imam dvije konzole i planiram kupiti treču pokraj pc ,šta bih se onda bunio na par novih megabajta za novi launcher 🙂

  • PppPP

    17.08.2019 - 11:43

    Još ću i ja svoj otvorit. Kad je bal nek je maskenbal

  • robertino1985

    17.08.2019 - 15:13

    jel ima koji servis koji objedinjuje sve te silne servise

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?