HCL.HR

Sad kruži priča o čak tri Silent Hill igre koje su u razvoju

Zoran Žalac 16.05.2022.   •   7 komentara


Više izvora navodi kako će povratak Silent Hilla sadržavati potpuno nove igre, ali i preradu one najbolje – Silent Hilla 2. No, još uvijek je sve to… maglovito.

Prošlog tjedna procurile su slike navodnog Silent Hill projekta, a sad je stigao novi zaplet. Kako izvještava portal VGC, te slike zapravo nisu iz novog Silent Hilla nego iz svojevrsne teaser igre nalik PT-u, koja bi trebala biti najava za novi Silent Hill. Kodno ime tog besplatnog digitalnog demoa navodno glasi Sakura.

Da stvari budu još kompliciranije, novi Silent Hill navodno je jedan od tri Silent Hill projekta koja su trenutno u razvoju. Više izvora navodi kako poljski studio Bloober Team razvija preradu najboljeg dijela slavne horor franšize – Silent Hilla 2. Raniji projekt Bloobera, horor avantura The Medium, imala je određene sličnosti sa Silent Hillom, između ostaloga i u činjenici da je jedan dio glazbe za igru skladao Akira Yamaoka, skladatelj skoro svih Silent Hill igara.

Drugi Silent Hill projekt navodno je epizodnog oblika, tj. u formatu kratkih priča. VGC navodi kako je više developera pregovaralo s Konamijem oko te igre, uključujući tim Supermassive Games koji je odustao od projekta, te izdavačku kuću Annapurna Interactive za koju se ne zna jesu li vezani uz Silent Hill ili su samo bili u pregovorima za njega.

Nepoznanica je i to tko razvija potpuno novu Silent Hill igru iz glavnog serijala. Spominjao se Sony, spominjao se originalni tvorac Silent Hilla, ali on je otkrio kako radi na potpuno drugačijoj horor igri – Slitterhead.

Sve u svemu, izgledno je da će od ovih glasina nešto biti istinito – barem jedan projekt od tri navedena. Kako se o povratku Silent Hilla šuška već dosta dugo, za očekivati je da će nešto biti najavljeno ove godine, a možda se u Otherworld ili štogod-world vratimo već sljedeće godine. A čak i da ne bude tako, 2023. se godina iz sadašnje perspektive čini nevjerojatnom godinom za ljubitelje horora – Dead Space, Alan Wake 2, Resident Evil 4, The Callisto Protocol… sve bi to trebalo uslijediti u istoj godini – ako ne bude odgoda koje su uvijek moguće.

Komentari (7)

  • Cipelcug

    16.05.2022 - 19:36

    Nadam se da priča o tome da dvojka dobiva remake nije istinita, pogotovo ne ako je Bloober radi. Dvojka je klasik, igra koja je mogla nastati točno u vrijeme kada i je. Team Silent je strastveno na njoj radio i to se vidi. Nema se što mijenjati, barem ja tako mislim. Kontrole su rađene s namjerom, priča, glasovna gluma. Jedino što mogu je poboljšati grafiku, ali i ona je vezana uz identitet dvojke.

    • Zoran Žalac

      @Cipelcug, 16.05.2022 - 19:44

      Da, ali klasik do kojeg legalno ne možeš doći na lagan način, što je šteta. Ne mislim da Bloober može masakrirati igru gore od HD Collectiona, ali – vidjet ćemo. Nadajmo se najboljem.

  • djosic85

    16.05.2022 - 19:42

    Prerada dvojke je odlična ideja. Ali sve mi to komplicirano dva projekta tri projekta, ne vjerujem ništa dok ne vidim najave

  • Tommygun

    16.05.2022 - 21:04

    Moze..prvi,drugi i treci😁

    • Pajo Paksu

      @Tommygun, 17.05.2022 - 09:05

      Slažem se 🙂

  • Fenner

    17.05.2022 - 08:03

    Ajme, kad bi mi napravili remake dvojke, čak bi dao 400 novaca za istu, jer igra mi je predobra.

  • SanKa

    17.05.2022 - 09:35

    ma šest igara….dajte nam barem jednu, bit ćemo sretni

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?