HCL.HR

Evo što još možete zaigrati i doživjeti ove subote na Sancta Domenica Gaming Day eventu

Igor Belan 17.10.2017.   •   1 komentara


Ove subote u Westgateu popratite 45 000kn vrijedne turnire, isprobajte Gran Turismo Sport na najnaprednijem simulacijskom kokpitu koji vas naginje kao da ste u pravom autu, zaigrajte nove hit igre za PS4 i testirajte PlayStation VR uz posebne goste. Dolazite?

sancta-domenica-gaming-day-2

Prošlog tjedna najavili smo Sancta Domenica Gaming Day, veliki jednodnevni gaming event koji će se održati ove subote (21.10) u WestGate Shopping Cityju u Zaprešiću od 10 sati ujutro. Tada smo vam otkrili centralni fokus eventa – bogate Overwatch i FIFA 18 turnire s ukupnim nagradnim fondom vrijednim čak 45 000 kn, no danas je vrijeme da vam otkrijemo zašto biste trebali posjetiti SD Gaming Day čak i ako vas Overwatch i FIFA 18 ne zanimaju previše.

Naime, pored tih bogatih turnira Sancta Domenica za Gaming Day priprema i veliku FreePlay zonu na gdje će svi posjetitelji moći isprobati neke od najnovijih hitova gaming svijeta, kao i neke od najmodernijih gaming tehnologija. Evo o čemu se radi.

Gran Turismo Sport Motion Simulator

Možda i najzanimljiviji dio FreePlay zone bit će prilika da provozate razne konceptualne i stvarne super automobile kroz rijetko viđen i posebnog krojen Gran Turismo Sport Motion simulator. Riječ je o posebnom kokpitu što se naginje u odgovarajućim smjerovima dok svim tim suludim autima ulazite u zavoje podjednako suludim brzinama, stvarajući potpunu imerziju vožnje uz najnoviji Gran Turismo svega par dana nakon izlaska igre na tržište.

gt-sport-motion-simulator

Probali smo to jednom prilikom i stvarno ljudi – ako imalo volite automobile i racing simulacije, samo radi ovoga se isplati doći u WestGate ove subote. Sancta Domenica priprema čak tri takva simulatora za Gaming Day pa ne očekujemo ogromne gužve za isprobavanje. Kroz video ispod možete vidjeti kako izgleda taj kokpit, a na SD Gaming Dayu moći ćete za dodatnu imerziju probati GT Sport uz taj simulator koristeći i PlayStation VR headset.

I oko tog simulatora bit će organizirano malo natjecanje pa najboljeg vozača očekuje i fina nagrada.

PlayStation VR zona

PlayStation VR ovih dana je proslavio godinu dana na tržištu, a sada ga možete i nabaviti nešto lakše i jeftinije nego pri lansiranju prošle godine. Ako planirate zaroniti u VR vode i kupiti svoj vlastiti PSVR headset ali želite još malo testirati koliko je to zapravo imerzivno, imat ćete priliku za upravo to na Sancta Domenica Gaming Dayju.

Ekipa iz Sancte postavit će nekoliko PlayStation VR uređaja koje svi posjetitelji mogu isprobati uz neke od najatraktivnijih VR naslova. Ako ste od VR uređaja dosad probali samo one “kutije” u koje ulazi vaš mobitel, vjerujte da ne znate što propuštate dok ne probate pravi VR kakav nudi PS4 s PSVR headsetom.

Da pomognem ilustrirati koliko to zna biti zabavno repriziram vam jedan video ravno iz našeg centralnog ureda.

Freeplay raznih PS4 igara uz poznate goste

Dok se lokalni Overwatch i FIFA majstori bore za vrijedne nagrade u turnirima, svi posjetitelji moći će pratiti show program s posebnim gostima (o njima nešto više kasnije, pratite HCL) i usput zaigrati neke od igara na PS4 FreePlay zoni.

free-play-zona-sd-gaming-day

Igre koje će tamo biti dostupne uključuju Crash Bandicoot N’Sane Trilogy, Destiny 2, NBA 2K18 i Uncharted The Lost Legacy. Ako ste razmišljali nabaviti neku od ovih igara, nema boljeg testa vrijedi li ih kupiti od besplatnog isprobavanja, a ti “posebni gosti” koje spominjemo pokušat će na momente barem učiniti to isprobavanje još zanimljivijim. Samo toliko ćemo vam reći za sada (uf, što smo tajnoviti).

Novosti vezane za Sancta Domenica Gaming Day možete pratiti i na službenoj Facebook stranici, a sve informacije o turnirima, gostima i freeplay zoni možete provjeriti i na službenoj web stranici.

Vidimo se u subotu u WestGateu!

Komentari (1)

  • HCM2A

    18.10.2017 - 18:28

    buduci zagreb nije cila rvatska..jel mi hcl moze pokriti putne troskove iz dalmacije…znate i dalmacija je isto rvatska..kao i slavonija…istra

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?