HCL.HR

Šef Xboxa odgovara na tvrdnje Sonyja da su igrači drugih konzola opasni za njihovu mladež

Juraj Bevandić 16.06.2017.   •   2 komentara


Phil Spencer objašnjava da bi zadovoljstvo igrača trebalo biti važnije od konzolaških nadmetanja, a Sonyjeve ideje o (ne)sigurnosti nisu zdrave ni za koga.

Minecraft multiplayer

Sonyjev šef prodaje i marketinga Jim Ryan se nedavno malo nezgodno izrazio i u principu rekao da PS4 jedini odbija spojiti svoje igrače s ostalim platformama u cross-play multiplayer kako bi zaštitili mlade igrače od vanjskih utjecaja. Situaciju smo vam već detaljnije objasnili i nismo nužno očekivali da će se razviti u nešto više od nespretnog komentara, ali šef Xboxa Phil Spencer je uzvratio.

U razgovoru s Giant Bombom objasnio je da natjecanje među konzolama ne bi smjelo stati između zadovoljstva igrača. Konkretno se dotaknuo Ryanove izjave i komentirao da je začuđen ne samo gledajući iz Microsoftovog stožera, već gledajući općenito kao gamer. Nije mu jasno uopće zašto bi se o takvim stvarima pričalo i misli da “takve ideje nisu zdrave ni za koga“.

Nastavio je objašnjavati da Microsoft radi sve u svojoj moći da njihovi igrači Minecrafta, kao i ostalih igara budu zaštićeni bili oni djeca ili odrasli. Otvoren je za daljnje pregovore i suradnju, pa na kraju možda svi uspijemo biti prijatelji bez obzira na izabranu platformu, ali loptica je time sada ponovno u Sonyjevoj polovici.

Označeno sa: , ,

Komentari (2)

  • TeroXCro

    16.06.2017 - 09:24

    Oni se raspravljaju o igri koja za konzole nije zamišljena i briga ih je o kancerogenoj dječici,bravo konzole samo naprijed…

  • GhostMan

    13.07.2017 - 00:12

    eh sta sve rade

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?