HCL.HR

Set Pokemon karata iz 1999. prodan je za nezamislivo visok iznos

Iva Osrečak 08.02.2021.   •   3 komentara   •   Zanimljivosti


Zapanjujući iznosi cijena Pokemon karata i dalje obaraju rekorde na aukcijama diljem svijeta. Jedan set karata tako je prodan za 666 tisuća dolara.

Pokemon karte na putu su da se jednoga dana financijskom vrijednošću izjednače s nekim cijenjenim umjetninama. Ljestvica vrijednosti bila je postavljena vrlo visoko još prošle godine kad je zapečaćeni Pokemon Trading Card Game booster box prodan za fascinantnih 360 tisuća dolara, postavljajući tada novi svjetski rekord. No, sada smo dobili novi rekord – skoro pa dvostruko vrjedniji.

Za vrtoglavih 666 tisuća dolara tako je na aukciji tvrtke Goldin prodan  cjelokupan set prvog izdanja Pokemon karata iz 1999. godine. Ocijenjeno je kako su sve karte u “Gem Mint” (PSA GEM-MT 10) stanju, što je u svijetu Pokemon karata najviša moguća razina kvalitete. Isto tako, u setu je bilo uključeno prvo izdanje Charizard karte koje su poznate po tome da same po sebi postižu neke od najnevjerojatnijih iznosa.

Kako je krenulo, ovaj rekord vjerojatno će biti nadmašen dosta brzo – možda čak i ove godine, kada Pokemoni slave 25. godina postojanja.

Označeno sa: ,

Komentari (3)

  • ck7

    08.02.2021 - 16:41

    Ja imam par neotvorenih kutija za belu i ove primorske triestine, pa eto..tko nudi najviše..al ispod 69 ne idem 😉😇

    • Timmy20

      @ck7, 10.02.2021 - 10:32

      Dobra ideja. Idemo se skupiti, napraviti dobar marketing i tražiti neki specijalni špil karata za belu. I slagati ljude da košta pola milje.

  • Emperor Ghaleon

    08.02.2021 - 16:50

    6 6 6
    Slučajnost?

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?