HCL.HR

Skoro svi izdavači planiraju prebaciti E3 konferencije u digitalni format

Zoran Žalac 12.03.2020.   •   3 komentara   •   Industrija videoigara


Nakon otkazivanja E3 sajma sve veće izdavačke kuće oglasile su se oko promjene plana koja je nastupila tim otkazivanjem.

E3 sajam je otkazan ove godine i to će zasigurno imati značajne posljedice na industriju videoigara. Nama koji na E3 sajam nismo planirali ići šteta baš i nije užasno velika – nećemo jedino imati konferencije koje se održavaju uživo. Međutim, umjesto toga čekaju nas programi u stilu Nintendovog Directa – unaprijed snimljene emisije iliti digitalni događaji.

Po otkazivanju E3-a odmah su se izjasnili veliki igrači: Microsoft, Nintendo, Ubisoft i Electronic Arts. Svi oni trenutno rade svoj plan B koji uključuje istraživanje drugačijih načina za stupanje u kontakt s publikom. Iz Microsofta su potvrdili kako će održati digitalni događaj o kojemu ćemo više čuti u narednim tjednima.

Nintendo je tu već u prednosti jer njihov format odgovara ovom scenariju, a njemu će se prikloniti i Ubisoft koji najavljuje “digitalno iskustvo” za svoju publiku. Jedino Electronic Arts ima malo drugačiji format događaja kojega zovu EA Play, a takav nije lako izvediv u digitalnom obliku pa oni za sada ne obećavaju ništa nego kažu da pozorno prate situaciju i razmatraju opcije.

Prebacivanje E3 programa u digitalni format moglo bi značajno definirati standarde prezentacije za ubuduće. Nadamo se da će to ići u pozitivnom smjeru jer se takvim pristupom eliminiraju potencijalna kašnjenja s emitiranjem programa ili tehničke poteškoće koje su uvijek, ali uvijek prisutne na konferencijama koje idu uživo.

Nažalost, E3 je u svoje 24 godine ostao upamćen upravo po cringe trenucima i stvarima koje nisu bile skriptirane. Prošlogodišnji “breathtaking” u izvedbi Keanua Reevesa ne bi se primjerice nikada dogodio da je cijeli događaj bio digitalnog formata.

Označeno sa: ,

Komentari (3)

  • U.M.O

    12.03.2020 - 10:52

    Pa dobro,taman je Wb trebalo da prestavi novu Batman igru koju čekam ko zelbo sunce

  • vragec25cro

    12.03.2020 - 11:16

    Kolko ja vidio na ps4 imaju svoje novosti,xbox ima svoje novosti,večina devolpera ima svoj youtube i fejs i slično tako da ne znam cemu uopste takvi sajmovi.Dobro jedino da se eventualno nešto isproba od hardvera.

  • trulex

    12.03.2020 - 23:16

    Zoki je o ovome pričao ima par dana, kao da su ga čuli.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?