HCL.HR

Sljedeća Battlefield igra mogla bi biti centrirana na heroje

Zoran Žalac 04.12.2021.   •   9 komentara


Pojavila se glasina da je sljedeća igra iz serijala Battlefield fokusirana na likove te da ćemo u budućnosti ponovno vidjeti sustav specijalaca.

Battlefield 2042 tek je izašao, a već se šuška o sljedećoj igri. Ništa čudno, s obzirom da je Electronic Arts prekjučer najavio kreiranje Battlefield univerzuma za koji se podrazumijeva postojanje većeg broja Battlefield igara. A jedna od njih navodno bi mogla biti hero shooter nalik Rainbow Six Siegeu, Overwatchu ili Valorantu. Drugim riječima, pucačina s individualnim herojima/likovima.

Tako barem kaže leaker Tom Henderson koji je nekoliko puta bio pouzdan izvor informacija (a nekoliko puta baš i nije). Henderson navodi da se Battlefield neće odaljiti od sustava specijalaca kakav se koristi u Battlefieldu 2042, nego će ga dodatno razvijati za igru koja je u planu za 2023. godinu.

Sustav specijalaca u Battlefieldu 2042 zamijenio je tradicionalne klase, što se dugogodišnjim fanovima baš i nije svidjelo. Jedan od razloga zašto su developeri išli na sustav specijalaca jest taj što oni za razliku od klasa predstavljaju specifične likove. Dani multiplayer igara u kojima se igra s bezličnim likovima polako odlaze u povijest, a tu su igre poput Battlefielda i Call of Dutyja u zaostatku za Apex Legendsom, Fortniteom i sličnim naslovima.

Call of Duty je s Valorantom već krenuo u forsirano kreiranje “ikoničnih” likova pa kroz single-player kampanju donosi herojske priče likova s kojima se potom može igrati u multiplayeru. Pisac CoD: Vanguarda objasnio je to ovako: “Znate kad pomislite na Halo, pomislite na Master Chiefa, ali kad pomislite na Call of Duty zapravo nemate takvih istaknutih likova.”

Battlefield 2042 pokušao je sličnu stvar, ali je kao multiplayer-only igra u još lošijem položaju nego CoD. Ostaje za vidjeti hoće li navodna pucačina s herojima također biti isključivo multiplayer naslov ili će ići na nešto u stilu Bad Companyja.

Komentari (9)

  • MeDoNjA

    04.12.2021 - 08:57

    Najjača igra , pored toga sto je bila pay to winnara žešća ,igrao sam je jer je bila bas zanimljiva, ali EA se ne bi zvao EA da nije bilo nekih problema kham SERVERI koji su bili vrlo losi i konekcija se gubila redovno. Da je ova igra opstala kada je battle royale oživeo , fortnite ne bi postojao jer bi ga ovo pregazilo siguran sam. Nadam se da ce biti bas nalik Battlefield Heroes

    • ukek

      @MeDoNjA, 04.12.2021 - 12:04

      Igra je bila jebeno zarazna, generalno jedna od najboljih MP igara sto sam igrao. Minimalisticna a u isto vrijeme opet je sve kako i koliko treba. I da su znali jadnici, kao sto i sam kazes, mogli su biti nekada ono sto je sareni i cringavi skin simulator, zvani Fortnite danas.

    • MeDoNjA

      @ukek, 04.12.2021 - 14:39

      Pazi i ova igrica je imala brda skinova , ali taj ambijent , ulazis u kamion i juris da sacuvas teritoriju. Igrica je imala zescih problema sa serverima , svaka free igrica origina je imala problem sa serverima , ali i preko svega toga ja sam je igrao jer je stvarno bila dobra. Sad da izbace isti onaj battlefield heroes bez poboljsane grafike bez icega ja bih je isti dan instalirao i igrao toliko o tome koliko je igrica bila top ….

  • Strahinja Radonjic

    04.12.2021 - 13:34

    Jel moguće da od BF4 oni ne mogu napraviti ništa spektakularno? Ne kažem da su BF1 i BF5 loši, BF 2042 jeste blagi užas ali opet, svaka igra ima svog igrača. Ne usuđuju se ni da priznaju da je BF4 bio i jeste ‘True Battlefield’. Verujem da su se plašili da igrači ne nazovu novu BF igru ‘BF4.1″, ali su umesto toga dobili najgore ocenjenu BF igru. I sada znaju šta mora biti sledeća BF igra a oni planiraju šta? BF igru u Valorant stilu, GG!

    • Rastmahatta

      @Strahinja Radonjic, 05.12.2021 - 21:23

      Baš tako i ja gledam, BF4 je bio posljednji “pravi” Battlefield. BF2042 je mix mehanika i tema svih ostalih igri na tržištu, zato je i toliko bezličan i dosadan.

    • iPLAY

      @Strahinja Radonjic, 06.12.2021 - 13:02

      Bolje da je i “BF 4.1” nego ovo što su nam dali. Zamislite samo mix BF4 i BF1/V.
      Iskreno ne mogu da vjerujem koliko je igra ne optimizovana, pogotovo kada pogledamo kakvi su BF:V i BF:1.

  • ck7

    04.12.2021 - 21:03

    Ma ne moraju se ni truditi više…imaju samo silaznu putanju

  • deltahr0509

    05.12.2021 - 16:36

    neka vrate BF Play For Free i svi sretni 🤗🤗

  • SanKa

    06.12.2021 - 09:44

    tako je, ajmo jos malo unistit BF

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?