HCL.HR

Službeno je predstavljen Steam Playtest, novi sustav za beta testiranje igara na Steamu

Zoran Žalac 05.11.2020.   •   4 komentara   •   Tehnologija


Valve je sada i službeno predstavio novu funkcionalnost Steam platforme, zvanu Steam Playtest, o kojoj se pisalo još ljetos.

Na Steamu je još od kraja sedmog mjeseca uočena nova funkcionalnost zvana Steam Playtest preko koje tvorci igara mogu organizirati testiranje te primati prijave igrača za isto. Ako ste ikada sudjelovali u nekom beta testu, onda znate da se prijave obično uzimaju preko službenih stranica igre ili developera. Od sada će taj proces biti lakši, poručili su iz Valvea prilikom službenog predstavljanja Steam Playtesta.

Stvar funkcionira vrlo jednostavno: developer najavi testiranje igre i na stranici iste na Steamu moguće je zatražiti pristup testiranju. Dok je testiranje u tijeku, tvorci igre mogu vidjeti koliko igrača ima pristup testiranju, koliko ih još čeka na pristup te koliko ih je igrača pozvalo druge igrače na testiranje. Za vrijeme testiranja igrači ne mogu pisati recenzije o igri koju testiraju, dok tvorci igre ne smiju naplaćivati pristup testiranju, što znači da testiranja uz preorder neće prolaziti uz Steam Playtest.

Developeri nisu obavezni koristiti ovu funkcionalnost, što znači da stari načini održavanja beta testova neće izumrijeti još neko vrijeme. Zanimljivo je pak da će se Steam Playtest moći održavati paralelno uz early access fazu, što znači da će se održavati testiranja unutar testiranja. A i sam Steam Playtest je u fazi testiranja.

Komentari (4)

  • DjokaBA

    05.11.2020 - 14:15

    “Tvorci igre ne smiju naplaćivati pristup testiranju, što znači da testiranja uz preorder neće prolaziti uz Steam Playtest.” Aj hvala Bogu.

    • funky0308

      @DjokaBA, 06.11.2020 - 15:54

      Ma da ali u isto vrijeme moze prodavati igru kroz eary access, dok je kroz Playtest i testira. Treba bete, alfe i sl testiranja vratiti tamo gdje pripadaju – ili su besplatni za sve ili odaberi ekipu, a ove fore test uz preorder pa to je nesto najgore sto se moze napraviti. Pazi, placas privilegiju da im testiras igru.. krasno. Svaka cast Valve, drugi uzimaju ekskluzive, ustimavaju launchere i guraju se u prve redove, a Valve gleda i tu i tamo doda tipku u Steam..

    • DjokaBA

      @funky0308, 06.11.2020 - 15:59

      E bas to i podrzavam. Preorderujem i dobijem “privilegiju” da im budem tester, ma nemoj. Sve to stoka, alava na pare.. ne znaju sta vise da smisle da bi naplatili. Al znas kako, dok ima kupaca ima tako je.

  • BoneDigger

    05.11.2020 - 14:42

    Testception

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?