HCL.HR

Sonic the Hedgehog 2 postavio je novi rekord za filmove rađene po igrama

Dominik Vadas 11.04.2022.   •   4 komentara   •   Filmovi i serije


Sonic the Hedgehog 2 u svom prvom tjednu prikazivanja bilježi impresivne brojke prodaje, a film je uspio oboriti i jedan rekord.

Filmski hit Sonic the Hedgehog 2 tijekom svoje premijere u SAD-u prošlog je vikenda uspio uprihoditi čak 71 milijun dolara. Tim je iznosom Sonic na tržištu SAD-a zabilježio najuspješniji prvi vikend kad se gledaju filmovi rađeni po predlošku videoigara. Prijašnji rekord držao je prvi Sonic film iz 2020., koji je na svojoj premijeri prikupio nešto više od 58 milijuna dolara.

Zanimljivo, drugi dio sage o Sonicu pokazao se kao velik uspjeh i za glumca Jima Carreyja. Prethodni Carryjev najveći komercijalni uspjeh ostvario je film Bruce Almighty, s utrženih 68 milijuna dolara prilikom prvog tjedna prikazivanja. Podsjetimo, Carry u filmu igra ulogu Sonicovog glavnog antagonista, poznatog zlikovca Ive “Eggman” Robotnika.

Uz Robotnika i naslovnog junaka Sonica, u filmu ćemo gledati i ostale popularne likove iz igre, poput Milesa “Tails” Prowera i Elbe Knucklesa, kojeg će tumačiti poznati holivudski glumac Idris Elba.

S obzirom na komercijalni uspjeh, ne treba čuditi kako je potvrđen i treći dio avanture najpoznatijeg ježa na svijetu. Štoviše, producent Toby Ascher najavio je kako je već isplaniran čitav univerzum Sonic filmova.

“Stvaranje Sonic filmskog univerzuma već je započelo, pa je prirodno da publici postepeno predstavimo likove poput Tailsa i Knucklesa,” – izjavio je Ascher. Uz bogatu povijest igara, mnoštvo je likova koje fanovi serijala žele vidjeti u ekranizaciji, stoga uskoro možemo očekivati i ostala Segina šarolika stvorenja poput Shadow Hedgehoga, Rouge the Bat, Big the Cat ili Vector the Crocodillea.

Sonic the Hedgehog 2 od 31. 3. dostupan je u hrvatskim kinima, a film možete pogledati u 2D i 4D formatu.

Označeno sa: ,

Komentari (4)

  • djosic85

    11.04.2022 - 11:59

    A što bi to bilo 4D? Uglavnom obavezno vodim djecu na ovo, prava stvar

    • Cone3006

      @djosic85, 11.04.2022 - 12:51

      Upravo sam htio pitati sta je 4D

    • Dajsikeks

      @djosic85, 11.04.2022 - 14:11

      Bacanje novaca. U biti efekti iz filmova (bljeskove, potres, vodu i miris…) se simuliraju u kinima preko stolaca ili sprejeva koji lagano poprska ili svijetla. Za prvi put, ajde ok kao doživljaj, ali mehhhh je inače

    • djosic85

      @Dajsikeks, 11.04.2022 - 14:38

      A to znači… nepotrebno

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?