HCL.HR

Sony će odsad automatski mijenjati prosta imena na PSN-u

Pero Mlinar 14.04.2019.   •   4 komentara


Smanjene su rigorozne kazne za one koji se ogriješe o neka Sonyjeva pravila na PSN-u. Umjesto da ih se odmah izbaci sa servisa, onima koji budu koristili nepoćudna imena ta će imena biti promijenjena.

Ako ste prespavali četvrtak, na taj je dan započela takozvana japanska tehnorevolucija, kad je nakon trinaest godina čekanja postalo moguće promijeniti ime na PSN-u. Tako je – i to smo dočekali. Ali, u Sonyju nisu zadovoljni samo jednom inovacijom. Jučer je objavljeno da će se s imenima na PSN-u dogoditi još nešto. Naime, sva imena na servisu koja se ocijene “nepoćudnima” odsad će automatski biti izmijenjena.

Ne zvuči to možda kao nešto posebno bitno, ali imajte na umu da je Sonyjeva dosadašnja politika po tom pitanju bila dosta odrješita. Kad god bi se u nekom imenu zatekli tragovi rasizma ili prostačenja te općenite nepodobnosti, korisnicima bi u pravilu po kratkom postupku bio zabranjen pristup PSN-u. A kako u Sonyjevoj službi za podršku tradicionalno rade tvrdi ljudi, žalbe korisnika koji su smatrali da je propisana kazna nepravedna generalno ne bi prošle najbolje.

Nova metoda pristupa tom tipu prekršaja onda bi u načelu trebala izazvati manje tuge među korisnicima. Ako vas Sony uhvati s nepoćudnim imenom, ono će vam sad automatski biti izmijenjeno u neku od varijanti “TempXXXX” imena, u kojemu iksevi predstavljaju brojčane oznake. To ime kasnije možete promijeniti ili ga zadržati, po volji. Nemojte se samo igrati s vatrom pa opetovano stavljati problematična imena. Japanci u tom slučaju vjerojatno više neće biti toliko blagi.

Označeno sa: ,

Komentari (4)

  • MrkiGaming

    14.04.2019 - 11:22

    Tako i treba!

  • Dajsikeks

    14.04.2019 - 15:37

    Baš se pitam zašto im je tako dugo trebalo vremena da ibace taj feature

  • ck7

    14.04.2019 - 19:07

    Sve ok, neka mijenjaju, ali kako će odlučiti šta je nepodobno a šta ne… Killer-of-your-soul je ok, al vagina-killer nije? Il Bob-Hope-Likes-Spongebob je ok al Anitasarkesian-poops nije..mislim što su nepoćudna imena 🙂 SIgurno će blokat nekoga jer mu je nadimak AReallyReallyWhiteDude, šta nije rasistički već čovjek neide van na sunce jer stalno igra..mislim…;)

    • Nijam Kaj

      @ck7, 14.04.2019 - 22:11

      Baš me zanima kako će ovo raditi.
      Sjećam se da sam prije par godina igrao neku random igru, u kojoj su sve uvredljive riječi u porukama bile zamijenjene zvjezdicama. Što i nije radilo dobro jer kada sam nešto napisao na Hrvatskom bilo je cenzurirano. Npr. “puta” je uvredljivo na Španjolskom, “nego” je bilo uvredljivo, i skoro svaka treća riječ…
      No nadam se da će sony smisliti bolji sistem.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?