HCL.HR

Sony kupio studio koji još nije napravio nijednu igru

Zoran Žalac 21.03.2022.   •   2 komentara   •   Industrija videoigara


PlayStation Studios od danas broji jedan studio više. Sony je odlučio preuzeti kanadski tim Haven Studios, kojega vodi bivša producentica Assassin’s Creeda.

Tvrtka Sony još je jednom proširila svoj produkcijski lanac PlayStation Studiosa. Ovoga puta ne radi se o velikoj akviziciji poznatog studija – preuzeli su kanadski Haven Studios. Ako vam sam naziv studija ništa ne znači, nije do vas – ekipa još nije lansirala nijednu igru jer je studio osnovan prije nešto više od godinu dana.

Haven Studios je pod vodstvom Jade Raymond, bivše producentice Assassin’s Creed serijala. Studio je i ranije sa Sonyjem imao dogovor po kojemu su pripremali ekskluzivnu multiplayer igru za PlayStation. Ništa se nakon ovog preuzimanja ne mijenja po tom pitanju – i dalje će ekipa raditi na potpuno originalnom projektu kojega u Sonyju opisuju kao “moderno multiplayer iskustvo”.

Doduše, ne očekujte neku akcijsku igru – po onome što je navedeno, prva igra Haven Studiosa trebala bi biti fokusirana na stvaranje zajednica i različite načine izražavanja tih zajednica.

Komentari (2)

  • mili1985

    21.03.2022 - 17:48

    Što je bilo s onim Turčinom i njegovim studiom, što je tizao Abandoned aka Silent hill? Hoće li i ovo biti slično tom levatu?

  • SanKa

    22.03.2022 - 09:37

    MP iskustvo ?yaaaaawn i skiparoo

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?