HCL.HR

Sony Interactive Entertainment dobit će novog predsjednika

Zoran Žalac 12.02.2019.   •   0 komentara   •   Industrija videoigara


Sony se u nepune dvije godine priprema na još jednu promjenu vodstva u ogranku zaduženom za PlayStation platformu.

Počevši od 1. 4. ove godine, Sony Interactive Entertainment imat će novog šefa. Umjesto dosadašnjeg Johna Kodere na poziciju predsjednika stupit će Jim Ryan, koji je godinama vodio europski ogranak SIE-a. Bit će to druga promjena na čelu Sonyjevog ogranka za PlayStation u vremenskom razmaku od godinu i pol.

Iako ove promjene možda ne zvuče dobro, čini se da je posrijedi promjena fokusa za tvrtku. Dosadašnji predsjednik John Kodera ponovno će svoje napore uložiti u daljnji razvoj PlayStation Network platforme s obzirom da se polako približavamo onom danu kada će hardver za igranje biti sekundarna stvar, a glavnu će ulogu imati usluga. Čini se kako u Sonyju žele da njihova usluga s gotovo 90 milijuna pretplatnika postane platforma za više medija, a ne samo za videoigre.

Što se Jima Ryana tiče, njega vjerojatno pamtite kao voditelja Sonyjevih konferencija na Gamescomu – dok su se još bile održavale. Svojedobno je imao nekoliko kontroverznih izjava, tvrdeći primjerice da nitko ne želi igrati igre sa starijih PlayStation konzola, ili da cross-platform multiplayer nije izvediv jer je Sony dužan zaštiti svoje igrače od igrača na ostalim konzolama.

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?