HCL.HR

Sony je otkupio kultni serijal sa životinjicama, prebacio ga na mobitele i dodao mikrotransakcije

Pero Mlinar 20.12.2018.   •   0 komentara


Lemmings, kultni naslov s početka devedesetih dobio je moderno izdanje za mobitele koje, naravno, uključuje i mikrotransakcije.

Slatki Leminzi bili su protagonisti jedne od voljenijih igara s početka devedesetih. Lemmings je s vremenom bio prebačen na različite platforme te danas doista ima kultni status među starijim igračima. Sony je prije godinu dana otkupio prava na taj naslov, pronašao razvojni tim pa sada izdao svoju varijantu tih životinjica – za mobitele.

Ali dobro, hajde to, mobiteli su danas popularni, u Lemmingsima su se rješavale puzzle – može se to još nekako iskombinirati. Čak i ako se radi o Sonyju, koji, da budemo iskreni, nije nešto poznat po mobilnim naslovima. Već sam spomen Sonyjevog imena ipak sugerira kvalitetu.

Ipak, nakon što su preuzeli igru, fanove serijala i znatiželjne dočekao je dobro poznati prizor:

Ako je vjerovati iskustvima (Lemmings kod nas još uvijek nije dostupan za preuzimanje na Androidu), gameplay u Lemmings izgleda otprilike ovako. Svaki potez koji napravite u igri košta jednu energiju. Nakon što potrošite svu energiju (a Leminzi se na svojim malim nožicama brzo umaraju) za daljnju igru trebate čekati dva sata. Ili, alternativno izvaditi kreditnu karticu pa preskočiti preko reda.

I tako – očito i u Sonyju prate kako se radi kvalitetni moderni gameplay. Evo, pogledajte samo trailer na dnu vijesti. Nije prošlo ni deset sekundi, a već se vrti kolo sreće. Mikrotransakcije su danas norma i od te stvarnosti nema bijega. Ali, kad u rukama imate popularni naslov poput Lemmingsa, odluke u dizajnu kao što je ova Sonyjeva zasigurno se doimaju poput jedne posebno odrješite pljuske.

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?