HCL.HR

Sony je otpisao PlayStation Vitu, ali ne želi da platforma bude raj za pirate

Zoran Žalac 28.08.2019.   •   3 komentara   •   Tehnologija


Iako je PlayStation Vita od ove godine otpisana platforma, Sony još uvijek lansira ažuriranja kako bi pomrsio plan hakerima.

Sonyjeva prijenosna konzola PlayStation Vita od ove se godine više ne proizvodi, nema podršku za uslugu PS Plus i tek rijetke igre danas izlaze za tu platformu. Međutim, Vita je itekako živa na homebrew sceni jer se za nju redovito pojavljuju novi hackovi koji proširuju funkcionalnosti konzole za novije verzije firmwarea. Sredinom godine tako se pojavio h-encore², nativni hack dizajniran da radi na zadnjoj verziji firmwarea, 3.71, no Sony se potrudio da uništi zabavu za hakere i pirate.

Iako su Vitu službeno umirovili, za nju još uvijek izbacuju softverska ažuriranja koja praktički ne rade ništa nego samo brane konzolu od hakiranja. Oni koji koriste homebrew aplikacije na Viti prilično su frustrirani takvom politikom.

Primjerice, ako želite sačuvati snimljene pozicije iz igara na Viti morate platiti pretplatu za PS Plus – s kojim više ne dobivate igre na poklon, ili kupiti skupocjenu memory karticu. Hakiranjem konzole to se može lako riješiti te se snimljene pozicije mogu pohraniti gdje god poželite. Međutim, to otvara vrata i piratiziranju igara, a to je Sonyju sporna stavka u cijeloj priči.

Komentari (3)

  • GAMEmaher

    28.08.2019 - 13:19

    Odlična konzolica al da su je shebali zbog pohlepe bez podrške s micro sd to jesu!

  • Apocalypse4987

    28.08.2019 - 14:59

    Ne znam koliko bi love izgubili da vitu prepuste piratima, odnosno da prestanu davat updateove ili koliko zarađuju s time šta je drže na životu updateovima? MIslim da su u pitanju male brojke

  • moordrak

    29.08.2019 - 13:06

    Kada se bavim “homebrew” aktivnostima, ne apdejtam FW. Simple as that. Tko još ima OFW…

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?