HCL.HR

Sonyjev studio u Japanu gubi zaposlenike, radit će samo na jednom serijalu

Zoran Žalac 26.02.2021.   •   4 komentara   •   Industrija videoigara


Jedan od najstarijih Sonyjevih studija u procesu je restrukturiranja te će ubuduće raditi samo na jednom serijalu igara.

Jučer se pojavila glasina kako će Sony zatvoriti JAPAN Studio – svoju zadnju utvrdu “domaće” produkcije, osnovanu davne 1993. godine. Brzo se ispostavilo da ta informacija nije točna – barem ne u potpunosti. Istina je da od četvrtog mjeseca 2021. slijedi veliko restrukturiranje Sony JAPAN Studija koje će rezultirati time da ekipa više neće raditi na hrpi postojećih serijala.

Zaposlenici ovog japanskog studija mahom su već počeli odlaziti zbog ovoga, a oni koji ostanu u firmi bit će organizirani oko ekipe Team ASOBI-ja koji je radio igru Astro’s Playroom za PlayStation 5. Sonyjev japanski studio ubuduće će raditi isključivo na Astro serijalu, dok će njihove druge serijale moći preuzeti neki drugi developeri unutar PlayStation Studios etikete. Među takvim serijalima su Ape Escape, Patapon, LocoRoco, Knack, Gravity Rush i drugi. 

Iako se studio zapravo ne zatvara, zadesila ga je tužna sudbina. Već 27 godina razvijali su iznimno kreativne i originalne igre u suradnji s drugim japanskim studijima. Zaslužni su za klasike kao što su ICO i Shadow of the Colossus, Wild Arms serijal, Everybody’s Golf te čudne igre kao što su PaRappa the Rapper, Vib Ribbon, Afrika, Puppeteer i sl. Godinama su kreirali neobične stvari i šteta je što će sada biti fokusirani samo na Astro serijal.

Komentari (4)

  • Dragan[MKD]

    26.02.2021 - 11:50

    Ma i onako su bolji zapadne Sonyjeve studije, nek se Sony fokusira na zapadne action adventure games, nek ostavi tih Japanske igre Nintendo. Sony Japan je samo za hardware, SIE kao izdavač je sa sjedištem u New Yorku ako se ne varam.

  • Jere Zaja

    26.02.2021 - 13:13

    Bas tuzno, sve nekako manja sansa za novi gravity rush… mada mogu oni prodat serijal Toyami

  • Cro_Maher

    26.02.2021 - 13:36

    Volio bih opet vidjeti Ape Escape, ali mislim da bi to danas bio rasizam..

  • Emperor Ghaleon

    26.02.2021 - 14:43

    Sjebat će ih, kao što su sjebali i Psygnosis, a ostavljaju studije koji rade interaktivne filmove. Ovaj studio ima još 3 godine života, najviše.
    Možda sada shvatite da su svi oni komentari tipa ”lol Sonyjevu igru mogu igrati i na YouTubeu” zapravo vrlo precizni, a ne trolanje. RIP Wild Arms.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?