HCL.HR

Star Citizen neće štedjeti na glumačkom talentu

Zoran Žalac 12.10.2015.   •   5 komentara


Kad je od igrača već uspio prikupiti nevjerojatno nelogičnih 90 milijuna dolara za razvoj igre, studio Cloud Imperium Games za svoj će Star Citizen angažirati brojne poznate glumce.

O konstantno rastućem budžetu igre Star Citizen prestali smo pisati tamo negdje oko 50 ili 60 prikupljenih milijuna. Jednostavno je postalo repetitivno, a iznenađenje koliko su novca fanovi spremni potrošiti da bi potpomogli razvoj te igre preraslo je u obično čuđenje. U međuvremenu su stvari postale mutne jer developer još uvijek nije ispoštovao gotovo ništa od obećanog. Igra je još uvijek jako daleko od izlaska, a premda još uvijek izgleda nevjerojatno, sve što zapravo znamo zasniva se na nekakvom potencijalu i obećanjima.

Međutim, evo još uzbudljivih obećanja – za singleplayer kampanju igre angažirana je, takoreći, zvjezdana glumačka postava. Ne znamo koliko novca trenutnog budžeta od 90 milijuna američkih dolara otišlo na te angažmane, ali mora se priznati da dosta dugo vremena nismo vidjeli ovako talentiranu glumačku postavu na okupu, u jednoj igri.

Pazite sad, tu su Gary Oldman, Mark Hamill, Gillian Anderson, Andy Serkis, John Rhys-Davies, Gemma Whelan i Mark Strong, a to je tek dio 16-člane glumačke postave. Nabrajanje onoga po čemu su svi ti glumci poznati bilo bi pozamašan posao – dovoljno je reći da su gotovo svi barem jednom bili dijelom filmova koji su ostvarili prestižne filmske nagrade, a neki od njih su i sami osvojili iste. Mislim, u jednoj igri imate likove koji su glumili inspektora Gordona, Lukea Skywallkera, Danu Scully, Golluma… Doista se nadamo da će količina glumačkog talenta potpomoći igri da dostavi čvrstu kampanju s uvjerljivom pričom.

Inače, zanimljivo je kako ova objava dolazi ni tjedan dana nakon izjašnjavanja sindikata glumaca u videoigrama kako žele u kolektivni štrajk. Ne znamo kada su ovi materijali snimani, ali iz njih jasno možete vidjeti kakvim se poslovnim izazovima glumci moraju podvrgnuti kada snimaju glasove i svoju osobnost za neku videoigru. Diskutabilno je da to zahtjeva čak i veći napor od obične uloge u filmu, a plaća se manje; što nas dovodi upravo do razloga zašto je sindikat glumaca pozvao svoje članove na štrajk dok im izdavačke kuće ne ponude bolje uvjete rada.

Komentari (5)

  • IaMarmageddoN

    12.10.2015 - 15:21

    Da su svi ovi glumci na jednom filmu to bi bio strašan film. Nadam se da Robert neće izmisliti nešto da se i za kampanju dodatno plaća.

  • knorac

    12.10.2015 - 18:09

    ja ću prije dobiti unuke i umrijet prirodnom smrću prije nego ova igra izađe..

    • RedEy3

      @knorac, 12.10.2015 - 20:18

      +1

  • Czar

    12.10.2015 - 22:25

    Koliko sam ja uspio iščitati o ovoj igri ovo bi mogao biti jedan epski flop. Neću napisati prevara jer je uz ovaj način prikupljanja love, dotičnima je pušteno na volju da ju troše kako hoće, tj. lova se nemora nužno trošiti namjenski i za svrhu u koju je prikupljena.
    Pa tako je tu tih spomenutih Žalcovih 90 milja, a po informacijama koje kruže navodno da im je ostalo još svega 7-8 milja, a igra još uvijek u ranoj alfi tako da je voda do ušiju a mogla bi i preko njih.
    Isto tako sam bio negdje iščitao da su se od prikupljene lovice kupovale nekretnine i popunjavao vozni park, što kod oovg načina prikupljanja sredstava nije nelegalno, ALI…
    U svakom slučaju, ako se sve skupa prije ne ode u vražju i igra izađe mislim da će to biti u kakvoj ranoj beta fazi i da će tu trebati još love i love da bi to jednog dana bilo kako spada.

  • lucho-CRO

    13.10.2015 - 08:49

    Nista od te igre jos barem tjedan dana hahaha 😛

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?