HCL.HR

Steam broji 65 milijuna igrača

Ante Malenica 30.10.2013.   •   13 komentara


Valve se danas u službenom priopćenju pohvalio kako je Steam u godinu dana povećao korisničku bazu za čak 30%. Službene brojke su zbilja impresivne.

Steam danas broji 65 milijuna registriranih igrača, pohvalio se Valve u službenom priopćenju. Riječ o 30-postotnom rastu u odnosu na godinu ranije, što je podatak koji još jednom kontrira onoj staroj medijskoj floskuli kako je PC gaming mrtav.

Gledajući druge brojke Steama, možemo zapravo pričati o renesansi – u ponudi je preko 3000 igara za Windows, Mac i Linux platforme, Steam putem nedavno najavljene Machines hardverske inicijative stiže u dnevne boravke, a ne treba zaboraviti ni uvođenje vrlo korisnih opcija, poput Family Sharinga, Early Accessa te, za “moraš skupit sve” Pokemon ekipu, Steam karata.

Prema riječima Gabe Newella, čelnika Valvea, ideja je oduvijek bila smanjiti jaz između kreatora igara i onih koji ih igraju te igračima pružiti najbolju moguću uslugu. Ako je suditi prema dosadašnjim reakcijama, Valve je oduvijek bio na pravom putu, a 2014. godina mogla bi biti prekretnica za tvrtku, budući da će PC gaming u dnevne boravke ući na velika vrata, podržan Steam OS-om, Steam kontrolerom i nešto pristupačnijim hardwareom. Hoće li ovo posljednje biti i cjenovno pristupačnije, ostaje za vidjeti.

O budućnosti Steama mogli bismo nešto više čuti već tijekom siječnja, kada će se u Seattleu održati Steam Developer Days.

Komentari (13)

  • trulex

    30.10.2013 - 21:44

    I ja ću biti, ali samo ako GTA 5 dođe. Ne volim multiplayer, ali GTA bih volio igrati online.

  • SonnYYY

    30.10.2013 - 23:03

    Steam stvarno funkcionira perfektno.

    • buby8992

      @SonnYYY, 31.10.2013 - 13:11

      Ti to pričaj nekome drugome. Kao i svaki oblik DRM-a i Steam ima svojih mušica i gluposti. Svako malo se nisam mogao ulogirati na svoj račun zbog nekih glupih errora, a pogotovo za vrijeme rasprodaja kada sam morao čekati po nekoliko dana da mogu igrati igre koje sam kupio. Nakon nekog vremena sam odlučio da mi je dosta zajebancije i poklonio svoj račun sa nekoliko igara bratiću, a ja nastavio igrati pirate, jer njih sam barem mogao igrati kada god sam htio.

    • SonnYYY

      @SonnYYY, 31.10.2013 - 14:04

      Koristim Steam već više od 3 godine, i mogu reći da radi super. To što se pojavi koji error je više manje potpuno nezamjetno, jer je veoma rijetko. Ali bilo šta da koristiš uvijek će se pojavit error. ( Kao što sam Steam pohvalio, tak nešto ne mogu bas reći za origin).

    • MaliMicek

      @SonnYYY, 31.10.2013 - 14:14

      5 godina na steamu i nikad problema, tu i tamo koji lag na učitavanju u njihovom browseru ili ponekad error da ne učita stranicu al nakon refresha radi.
      Sve se updejta automatski, perfektna platforma za gejmanje i šoping još više mi se svidja u zadnje vrijeme odkako je Big picture i brdo kvalitetnih free to play igara. Nikad na rasprodajama nisam čekao dulje od par sekundi/minuta da dobijem kupljenu igru. Ili wtf par dana da ih možeš krenut igrat ? lol o čem ti pričaš ?

    • buby8992

      @SonnYYY, 31.10.2013 - 14:32

      Bilo je to u 12. mjesecu 2011. godine kada sam kupio Skyrim i htio ga pokrenuti no nisam mogao cijela 2-3 dana u bilo koje doba dana ili noći probao. Stalno mi izbacivao error. Otišao sam na Steam comunity pitati za pomoć i rekli mi ljudi da je to normalna stvar u vrijeme rasprodaja, jer je velika opterečenost na serverima i da će proći. No meni nije bilo normalno da igru za koju sam dao 350 kn ne mogu igrati pa sam počeo pizditi na comunity zbog čega sam još i popušio opomenu, a bratić koji je skinuo piratsku verziju igrao sasvim normalno i još me podje*avao. Bilo je još sličnih situacija kada se nisam mogao logirati na svoj račun nakon čega sam odlučio da je dosta i da više ne želim imati posla sa Steamom. Ako ti nisi imao takvih problema onda još bolje, ali ja ti samo kažem svoje osobno iskustvo sa Steamom.

    • DaDoXy

      @SonnYYY, 31.10.2013 - 15:21

      i ja koristim steam vec 2-3 godine i nisam skoro pa nikad imao problema.. jedino se sjecam da sam se sa laptopa htio prikljucit i da mi je onaj code sto dodje na mail kasnio 10 min sto i nije bas prevelika stvar.. sve u svemu po meni steam radi dobar posao . 🙂

    • Aves

      @SonnYYY, 31.10.2013 - 17:45

      Tvoj brat je jedini pametan u ovoj čitavoj priči.

  • wyzard

    31.10.2013 - 10:54

    Povećalo bi se još za 30% da reguliraju cijene igara tako da europljani ne plaćaju skuplje. Ostalo sve podržavam.

    • kaisersephirot

      @wyzard, 31.10.2013 - 11:01

      A jbg, to nema toliko veze sa samim Steamom, cijene su uvijek elektronike/videoigara i sl. puno jeftinije u Americi, primarno zbog raznoraznih poreza

    • Deadwalker

      @wyzard, 31.10.2013 - 11:21

      Ili kupuješ Steam ključeve na Amazonu. Najpovoljnije cijene PC igara na internetu.

    • divjakdivji

      @wyzard, 31.10.2013 - 14:13

      ali moraš živjeti u USA 🙂

      http://www.realusaaddress.com/

  • Branjo84

    01.11.2013 - 17:51

    A kad se setim izjave celnika EA da im je plan da prestignu Steam sa svojim Origin-om,komedija.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?