HCL.HR

Steam će uskoro omogućiti da igrate igre s prijateljima koji te igre nemaju

Zoran Žalac 10.10.2019.   •   9 komentara   •   Tehnologija


Dobra vijest stiže za sve koji žive dalje od svojih prijatelja, a s njima bi igrali igre u lokalnom multiplayeru.

Steam će od 21. 10. dobiti novu opciju zvanu Remote Play Together koja će donijeti malo radosti u svijet kooperativnog igranja. Naime, znate one igre koje imaju samo opciju lokalnog co-op moda, odnosno onoga kojega s drugim igračima ne možete zaigrati preko interneta nego samo na istom kauču, na istom ekranu? Upravo će te igre na Steamu dobiti rješenje kojim će lokalni multiplayer djelomično postati mrežni multiplayer.

Naime, Remote Play Together opcija funkcionirat će tako da jedan igrač drugom igraču streama igru pa na taj način obojica mogu igrati zajedno na različitim uređajima, bez obzira koliko si bili udaljeni. Da stvari budu bolje, drugi igrač uopće ni ne mora imati istu igru u kolekciji nego mu glavni igrač igru “posuđuje” kroz streaming.

Naravno, još uvijek će ovo ovisiti o tome koliko dobru internetsku vezu igrači imaju. S obzirom da neke igre, poput Rayman Legendsa i Originsa, nisu zamišljene za online multiplayer upravo zbog laga, dobar dio ih neće biti igriv. Međutim, drugi dio igara, onih malo sporijih kao što su LEGO naslovi, vjerojatno će se moći igrati na ovaj način bez većih poteškoća.

Kvaliteta prikaza bit će ograničena na 1080p rezoluciju i 60 sličica po sekundi. Valve obećava da će podržane biti sve igre s lokalnim multiplayerom, uključujući i one koje se izvode u split-screen modu.

Komentari (9)

  • Saren

    10.10.2019 - 15:14

    Dobra ideja, samo eto kao i Stadia problem je za onoga tko ima losu i sporu internetsku vezu, sto je zalosno s obzirom da se zivi u 2019-toj. E sad koliko ce se ovaj novi dodatak koristiti ostaje vidjeti, no u svakom slucaju sasvim dobra ideja.

  • almoustevil665

    10.10.2019 - 16:37

    Ovo ima na PS4 odavno share play

    • vragec25cro

      @almoustevil665, 10.10.2019 - 17:00

      Pa ima na pc odavno team speak za pričanje više ljudi (vidio max na jednom kanalu 34) a playstation se hvali s plus 16 🙂 pa se ne hvale pc igrači zbog toga 🙂

    • Zoran Žalac

      @almoustevil665, 10.10.2019 - 18:50

      Da, ali lista igara koje to podržavaju je dosta mala.

    • Zoran Žalac

      @Zoran Žalac, 10.10.2019 - 18:54

      To jest, ima dosta igara koje podržavaju share play, ali ne i buddy pass, a ovdje se priča o igrama koje ti netko može posuditi da ih igrate zajedno, ali bez da ti kreiraš korisnički profil na nečijoj konzoli.

  • funky0308

    10.10.2019 - 17:41

    Ma nije to nista.. mislim, s jedne strane svaka cast na takvoj ideji ali realno, moci cemo igrati igre koje kostaju 2 eura, nije bas nesto posebno. Kada cujem stream igre mrak mi pada na oci jer mi jednostavno nemamo infrastrukturu sposobnu za takve akcije. Latencija i ping su katastrofalni i to nije to, pogotovo za ovako nesto. Bas spomenutog Rayman Legendsa igramo sin i ja (na jednom kompu) i ne mogu ni zamisliti na sto bi to licilo da jedan od nas igra streamanu igru. U igrama gdje je pravovremeni potez sve i u igrama gdje su kooperacija i zajednicki potezi glavne mehanike gameplaya, stream jednostavno ne dolazi u obzir. OK je kod onih koji imaju optiku ali za ostale bas i ne

    • Saren

      @funky0308, 10.10.2019 - 18:58

      Nazalost da, infrastruktura je koma kod nas i to poprilicno, izuzev vecih gradova. Kod mene su konacno sad ugrabili novce za izgradnju opticke infrastrukture iz EU fondova, no dok krenu radovi na godinu i dok to dodje do mene i moje kuce, mislim da ga necu vidjeti jos bar 2-3 godine xD

    • Dajsikeks

      @Saren, 12.10.2019 - 12:20

      Ma da imas optički, to fizicki nije moguće da bude isto kao normalna igra

    • Saren

      @Dajsikeks, 12.10.2019 - 13:35

      Znam da nije, ali opet sigurno da je iskustvo nesto bolje nego kako je sad, daleko od toga kako si rekao da ce bit besprijekorno.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?